MIKSI. Koska olen Luonnollinen.

 

Ajatus luonnonkosmetiikasta bloggaamiseen lähti omista iho-ongelmista ja luonnonkosmetiikan antamasta avusta niihin. Kärsin muutaman vuoden monestakin erilaisesta iho-ongelmasta ja luotin täysin esimerkiksi apteekin perusvoiteisiin, kunnes huomasin juuri niiden käytön aiheuttavan ongelmia minulle. Puhumattakaan markettikosmetiikasta. Yritin kauan hoitaa iho-ongelmiani tuotteilla, jotka kuitenkin taisivat alunperin olla syy tähän kaikkeen. Mahdollisesti? En voi olla siitä varma, mutta olen kokenut luonnonkosmetiikan ainoaksi oikeaksi minulle. En väitä, etteikö jotkut ihmiset olisi hyvinkin herkkiä luonnosta peräisin oleville raaka-aineille, mutta haluan vain kertoa, että joillekin ne sopii paljon paremmin. Kuten esimerkiksi itselleni.
 
Nykyään käytän päivittäin pääasiassa luonnonkosmetiikkaa meikeissä, vartalonhoidossa, pesuaineissa, hiustenhoidossa- ja muotoilussa. Jopa kodin puhdistusaineissa luotan täysin luonnonmukaisiin tuotteisiin, kuten myös pyykinpesussa. En missään nimessä halua olla yhdessäkään asiassa ehdoton, mutta kriittinen sitäkin enemmän. Kun olen ostamassa jotakin, käyn hyvin tarkkaan läpi INCI-listan, mutta en ole senkään suhteen täysin ehdoton. Ajatukseni on, että jokapäiväisessä käytössä olevien tuotteiden raaka-aineet olisivat mahdollisimman puhtaita ja mieluiten tietysti jopa 100% luonnosta peräisin.
 
Nyt haluaisin esitellä teille neljä aivan huipputuotetta ja myös neljä ehdotonta suosikkiani. Ensinäkin, olen niin iloinen siitä, että olen löytänyt aivan mahtavan hyvän meikin pohjustukseen. Flow kosmetiikan mineraalimeikki on aivan täydellinen. Sillä saa helposti loihdittua iholle hyvin kevyen tuntuisen ja näköisen arkimeikin, mutta toisaalta myös paksumman, peittävämmän iltameikin. Mitä enemmän meikkiä kasvoille sipaisee, sen enemmän se peittää. Markettituotteita käyttäessäni ihoni voi aina huonosti ja se oli hyvinkin epäpuhdas. Tätä mineraalimeikkiä voin pitää kasvoillani aamusta iltaan, ilman, että ihoni voisi huonosti. Päinvastoin, tämä tuntuu hoitavan ja suojaavan ihoani. Tuotteessa hienoa on myöskin se, että se sisältää hyvin vähän raaka-aineita. INCI näyttää tältä: mica, zinc oxide (CI77947), titanium dioxide ( CI77891), iron oxides CI77492, CI77491, CI77499. Ja mikä kaikkein parasta, tuote on suomalaista luonnonkosmetiikkaa! Ruohonjuuri myy Flow kosmetiikan tuotteita. Flow kosmetiikalta mun suosikkituotteet eivät jää kyllä tähän, myöhemmin niistä sitten lisää.

 

Benecoksen Natural Powder Blush on myös lunastanut vakituisen paikan meikkipussistani. Sävy on juuri sellainen, josta pidän. Ostin tuotteen ensimmäistä kertaa lopputalvesta ja nyt jouduin vasta ostamaan uuden. Joten, se on myös hyvin riittoisa. Käytän tuotetta joka päivä. Itse tilaan useasti Benecoksen tuotteita Ecco Verdestä, sillä heillä on nopea toimitus ja hinnatkin mukavan pieniä.

 


benecos1

Mádaran purifying foamista olen myös pitänyt erittäin paljon. Se ei välttämättä toimi ainakaan minulle meikinpuhdistukseen niin hyvin, kuin toivoisin, mutta kevyen meikin se kyllä puhdistaa hyvin ja iho tuntuu pesun jälkeen ihanan pehmeältä. Omaan itse melko pintakuivan ihon, mutta tämä tuote sopii minulle ainakin hyvin siitä huolimatta. Tässä tuotteessa on nimittäin alkoholia, joten kaikille se ei välttämättä ole paras vaihtoehto.
 
Uusin tulokas minulle on Dabba kukkaisvesi. Näitä kukkaisvesiä on monia erilaisia, kuten kanerva, piparminttu, villivadelma ja kamomilla. Itselläni on ollut käytössä nyt kuukauden päivät koivunlehti ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Koska tuote on suihkepullossa, suihkutan sitä aina kasvoilleni suoraan ja taputtelen kevyesti. Koivunlehti kukkaisvesi on tarkoitettu nimenomaan syväpuhdistusta vaativalle, helposti rasvoittuvalle iholle. Dabba myös lupaa, että tuote auttaa ihoa saavuttamaan luonnollisen tasapainon ja pH-arvon. Siltä se kyllä tuntuukin. Voi, että rakastan tätä tuotetta!! 🙂 Mádaran ja Dabban tuotteet olen ostanut Ruohonjuuresta, muualtakin niitä tietysti saa.

madaradabba


Blogissani aion esitellä kokemuksiani erilaisista luonnonkosmetiikkatuotteista. Haluan kertoa teille myös ajatuksiani luonnonkosmetiikasta. Kaikenlaisia ehdotuksia postausten suhteen otan mielelläni vastaan! 🙂
 
 
Tervetuloa olemaan Luonnollisempi!
 
-riikka

Heräsikö ajatuksia?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*