Epäpuhdas iho ja öljy

 

Olen taistellut itse epäpuhtaan ihon kanssa muutaman vuoden ajan. Nuorempana ihoni oli todella hyvässä kunnossa ja epäpuhtaudet iholla oli jopa harvinaisia. Kuitenkin myöhemmin aloin kärsiä komedoaknesta ja kamppailin sen kanssa todella pitkään. Ajattelin, että kyse olisi jostakin hetkellisestä häiriöstä esimerkiksi hormonitasapainossa. Ehkä olikin, mutta kuriin en sitä saanut millään. Kävin ihotautilääkärillä ja sain tietysti lääkevoiteen, jonka kanssa komedoaknen piti hävitä. Kyllähän se hävisikin, pieneksi hetkeksi. Siksi aikaa kun käytin lääkevoidetta. Kun lopetin käytön, komedot palasivat samantien. Sain kasvojen kosteutukseen kehotuksen käyttää Humektan perusvoidetta. Tämäkin toimi melko hyvin, mutta kasvojeni iho ärsyyntyi voiteesta välillä todella pahasti. Aluksi tyydyin näistä tuotteista saamaani apuun kunnes päätin, että täytyyhän tämä saada jotenkin kuntoon. Arvatkaapa mistä sain avun ongelmaani?

kastanja

Aluksi aloitin pelkästään arganöljyn käytön, kiitos siitä kuuluu hyvälle ystävälleni. Olin varma, että öljy tekisi ihoni entistä epäpuhtaammaksi. Kuvittelin, niinkuin varmasti monet muutkin, että öljy aknesta kärsivälle olisi kuin myrkkyä. Ennen kuin ostin arganöljyä, etsin paljon tietoa öljyn vaikutuksista ihoon ja löysin kuin löysinkin paljon tietoa siitä, miten arganöljy tasapainottaa ihon talirauhasten tuotantoa. Ymmärsin myös, että arganöljyssä olisi juuri aknea ehkäiseviä rasvahappoja sekä antioksidantteja. Nämä rasvahapot myös ehkäisevät tulehduksia, niistähän aknessa on myös kyse. Arganöljyn käytön avulla ihoni alkoi elpymään ja iho sai hengittää.
Toinen asia, joka vaikutti myös akneni paranemiseen, oli meikkivoiteiden käytön lopettaminen. Meikkaamisesta ja aknesta tuli epämukava kierre, joka ei ottanut loppuakseen. Mitä enemmän komedoja ilmaantui iholleni, sitä enemmän käytin meikkivoidetta, mikä taas tukki vielä pahemmin ihohuokoseni.
Arganöljyn käyttö ja mineraalimeikkeihin siirtyminen teki ihmeitä iholleni. En ollut muutamaan vuoteen nähnyt ihoani niin terveenä! Taistelu aknen kanssa loppui, en ollut enää surullinen katsoessani itseäni peilistä. Akne vaikutti todella suuresti minäkuvaani ja yleiseen olotilaani. Kotoa en voinut poistua meikkaamatta enkä loppuvaiheessa ollut kiinnostunut lähtemään mihinkään. Laittautuminen ei kiinnostanut millään tasolla, koska tiesin, ettei akneani voi enää peittää mitenkään. Arganöljyä käytän vieläkin usein kasvoilleni, varsinkin silloin kun kasvoni kaipaavat apua kuivuuteen tai kasvoilleni ilmestyy ihottumaa.

Myöhemmin löysin kuitenkin Dr. Hauschkan Clarifying Day Oilin. Tämä tuote toimi iholleni vielä pelkkää arganöljyä paremmin. Tutustuin Dr. Hauschkan periaatteisiin ihonhoidossa ja varsinkin epäpuhtaan ihon hoidossa. Dr. Hauschka suosittelee yöksi rasvatonta hoitoa. Tämä oli minulle aivan vieras asia ja tuntui mahdottomalta toteuttaa, sillä ihoni on myös hyvin pintakuiva. Annoin kuitenkin tuotesarjan periaatteelle mahdollisuuden ja huomasin, että se todella toimi. Ihoni ei enää iltaisin pesun jälkeen ollutkaan yhtä kuiva kuin ennen ja huomasin, että ihoni niinsanotusti itse kosteutti itsensä.

Tästä alkoi viimeistään todellinen rakkaus luonnonkosmetiikkaa kohtaan!

hauschka
kastanja

Toivottavasti monet teistä voisivat saada näistä vinkeistä apua ärsyttävään ja mieltä alentavaan ongelmaan!

-riikka

9 comments

  1. Linda Niemi
  2. Reply

  Moi Riikka! Söpö blogi ja kiinnostava aihe, tsemppiä tän kanssa! Mistähän kaunokki mahtaa ostaa nämä maagiset luonnonkosmetiikat? 🙂

  1. Riikka Lilja
  2. Reply

  Heii Linda!! <3 Ihanaa, että päädyit lukemaan postauksen ja kiitos paljon tsempeistä 🙂 Arganöljyä ja tätä Dr. Hauschkan kasvoöljyä saa esimerkiksi Ruohonjuuresta. Välillä olen myös tilaillut iHerbistä esimerkiksi arganöljyä.

  1. Jenny Reitti
  2. Reply

  Öljyt ovat elämän suola! Ja luonnonkosmetiikka muutenkin. Kiva kun kirjoitat tätä blogia 🙂

  1. Riikka Lilja
  2. Reply

  Kiitos kommentista ihana! ♥ Ja kiitos tosiaankin sulle siitä, että ehdotit niiden käyttöä 🙂 öljyt on täydellisiä lähes kaikkeen! Nykyään niitä löytyy iteltäni aika paljon, ei niitä voi olla liikaa.

  1. Mulan
  2. Reply

  Onpas sulla kivan oloinen blogi! Oon itsekin 24 ja kamppailen aknen kanssa. Ihohistoriani poikkeaa sinusta sen verran, että minulla ei ole ollut hyväkuntoista iho sitten murrosiän. Varmasti on kamalaa, kun iho muuttuu terveestä yhtäkkiä epäpuhtaaksi, mutta toisaalta olisi itse kiva tietää, miltä sellainen kaunis iho on tuntuisi.

  Kirjoitan blogia, jossa käsittelen omaa aknen hoitoani juuri luonnonkosmetiikan avulla. Tässä on esittelytekstini, jos sinua sattuu kiinnostamaan, itse ainakin tykkään löytää kohtalotovereita 🙂 : http://yhdessakasvokkain.blogspot.fi/2015/08/esittaytyminen-mulan.html

  Ryhdyin heti lukijaksi, jännää seurata, mistä tulet seuraavaksi kirjoittamaan. ^^

  1. Riikka Lilja
  2. Reply

  Kiitos paljon kommentistasi Mulan. Ihanaa kun päätit kirjoittaa tänne! 🙂 Omasta mielestäni kumpikaan vaihtoehdoista ei ole tosiaan kiva, toisaalta voisinhan minä olla iloinen siitä, että ihoni oli joskus täydellisessä kunnossa. Mutta sitten taas aina joskus sitä muistelee ja haikailee sen kauniin ihon perään. Komedoakne on toisaalta hieman toisenlainen kuin ns. "normaali" akne, mutta akne sekin.

  Olenkin itseasiassa aiemmin käynyt muutamaan otteeseen katselemassa blogiasi! Ja tulen siellä vierailemaan varmasti jatkossakin 🙂 Ja olen todella kiinnostunut lukemaan muiden vinkkejä juuri aknenhoidosta luonnonkosmetiikan voimalla.

  1. Mulan
  2. Reply

  Joo, ei todellakaan kumpikaan mitään herkkua ole. 🙁 Niin, sitä en tiedä, että käytetäänkö esimerkiksi komedoaknen hoitoon eri tuotteita kuin tähän "normaaliin" akneen. Jostakin luin, että monesti komedonäppylät tulevat kosteuden puutteesta ihossa. Mene ja tiedä sitten.

  Ihana kuulla, että olet löytänyt blogiin! 🙂 Tällä hetkellä ihollani on vähän huonompi kausi, mutta kyllä tulen kirjoittamaan tykkäämistäni tuotteista lähitulevaisuudessa tästä takapakista huolimatta.

  1. Linda Niemi
  2. Reply

  Hihii, määpäs tlasin iHerbistä vähän tuotteita testiin! 🙂

Heräsikö ajatuksia?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*