Kosmetiikkatehtailua kotona

Olen todella innoissani tänäisestä kotikosmetiikan “kokkailusta”. Aina silloin tällöin teen itse erilaisia kasvonaamioita ja äitini kanssa välillä mökillä tehtaillaan saunanaamioita. Nyt on alkanut entistä enemmän kiinnostamaan itse tehty kosmetiikka, joka on ensinäkin melko usein todella halpaa ja mikä parasta; itse tiedät aina mitä tuote sisältää. Sekin on mielestäni ihana ajatus, ettei tarvitse aina lähteä kauppaan ostamaan jotakin tiettyä tuotetta, sillä monia tuotteita pystyy valmistamaan kotikonstein.

Olin jo aiemmin ostanut valmiiksi kotiin mehiläisvahaa ja olin ajatellut valmistavani siitä jotakin ihanaa itse. Veljeni kysyi minulta jotakin hyvää yleisrasvaa kuivalle iholle ja päätin, että teen hänelle itse voiteen, joka todella ravitsee kuivaa ihoa näin syksyllä. Itselleni tein samoja raaka-aineita käyttäen huulivoiteen, sillä rakastan huulivoiteita. Olen jo pitkään käyttänyt huulivoiteena Móa The Green Balmia (niin ihanaa), mutta välillä kaipaisin huulille jotakin hieman tuhdimpaa voidetta.

mehilais


“Yleisvoide”
1 rkl mehiläisvahaa
3 rkl kookosöljyä
1,5 tl hunajaa
1 tl jojobaöljyä
0,5 tl arganöljyä
Huulivoide
1 tl mehiläisvahaa
2 tl kookosöljyä
0,5 tl hunajaa
0,5 tl jojobaöljyä
tippa arganöljyä

Sulata ensin vesihauteessa mehiläisvaha ja kookosöljy. Lämpötila kannattaa koko ajan pyrkiä pitämään mahdollisimman alhaisena. Kun mehiläisvaha ja kookosöljy ovat sulaneet, nosta vesihaude pois liedeltä. Lisää tässä vaiheessa joukkoon hunaja ja vatkaa nopeasti seos takaiseksi. Seos jämähtää todella nopeasti, mutta kun se on hieman viilentynyt, lisää jojoba- ja arganöljyt joukkoon. Kaasa seos lasipurkkiin jäähtymään. 

mehilais1

Ainesosien määrä vaikuttaa siihen, millainen koostumus voiteessa tulee olemaan, joten itse ainakin turvaudun ihan vaan kokeiluun. Ihmeen hyvin onnistuin ensikertalaiseksi, sillä huulivoiteesta tuli aivan täydellistä. Veljeltäni sain seuraavana aamuna viestiä, että voide toimii eikä ole iho enää kuiva. Mehiläisvaha antaa voiteelle rakennetta ja mitä enemmän mehiläisvahaa käyttää, sitä “kovempaa” voiteesta tulee. Kookosöljy on todella pehmeää ollessaan kiinteääkin. Siksi laitoinkin sitä tuohon toiseen voiteeseen enemmän, jotta voiteen levittäminen olisi helpompaa. En myöskään tehnyt tuota “yleisvoidetta” isoa määrää, jotta se tulisi käytettyä ennen kuin menee huonoksi.

Millaisia kotikosmetiikkatuotteita te muut teette omassa keittiössänne?? 🙂

-riikka

Heräsikö ajatuksia?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*