Kuivat kädet

avokado
hand1
hand

Ehdin jo aiemmin huokaista helpotuksesta kun tajusin, ettei käteni ole tänä talvena kuivuneet juuri lainkaan. Tietysti olisin voinut tajuta myös sen, ettei pakkasia ole vielä ollut. Sillä nyt muutaman päivän ajan kestäneet pakkaset tekivät heti tehtävänsä: käteni ovat niin kuivat, että niitä särkee. Tunnen kun niiden iho repeilee. Olen rasvannut niitä kyllä säännöllisesti, mutta se ei ole näillä pakkasilla riittänyt.

Avukseni olen ottanut nyt avokadoöljyn, joka on vitamiinirikasta ja sopii erityisesti kuivalle iholle (täältä*). Olen ehtinyt sitä vasta muutaman päivän käyttämään käsille, mutta vaikutuksen huomaa heti. Herkkäkin iho kestää avokadoöljyä hyvin. Avokadoöljy sisältää tyydyttymättömiä rasvahappoja ja lesitiiniä. Öljy sisältää myös runsaasti A-vitamiinia, joka puolestaan edistää uusien solujen uusiutumista sekä auttaa ihon pintakerroksen hilseilyyn. Tällä hetkellä käsieni (myös kasvojeni) iho hilseilee pahasti kuivuuden vuoksi, mutta onneksi avokadoöljy on hillinnyt hilseilyä. Avokadoöljy sisältää myös B-vitamiinia, jolla on solujen aineenvaihduntaa vilkastuttava vaikutus. Rasvahapot öljyssä estävät juuri ihon halkeilua.

Avokadoöljy kosteuttaa ihoa välittömästi. Helposti ajattelee, että öljyä levittäessä varsinkin käsien iholle, kädet olisivat kauan öljyiset. Tämä öljy kuitenkin imeytyy ihoon nopeasti ja helpottaa heti myös kipua, jota ihon halkeilu  ja hilseily aiheuttaa.

avokado1

Avokadoöljylle ominaista on sen erikoinen tuoksu, joka ei mielestäni kuitenkaan ole huono. Itselleni siitä tulee aina ensimmäisenä mieleen salaatti, sillä äitini lisää sitä yleensä aina salaatin joukkoon. 😉 Avokadoöljy on luontaisesti ihanan vihreän väristä!

Öljyä olen käyttänyt myös surutta kasvoilleni, mutta vaikka öljy imeytyykin nopeasti iholle, ei siinä mielestäni ole kovin kevyt koostumus. Se ei ole kyllä siltikään tukkinut ihohuokosiani. Kasvojeni ihon kuivuuteen öljy on toiminut myös suurena apuna. En ole itse kokeillut, mutta avokadoöljyn kerrotaan myös vahvistavan hauraita hiuksia. Öljy on myös kyennyt silottamaan “juonteita”, joita hirveä kuivuus on aiheuttanut kasvojeni iholle. Ihanaa huomata, että öljy on kosteuttanut myös kasvojen ihoa niin, että iho alkaa parantumaan pikkuhiljaa.


segala1
segala2

Avokadoöljy sisältää:

A-, B-, C-, D-, E-, H- ja K-vitamiineja
Hyviä rasvahappoja
Lesitiiniä


Tällä hetkellä The Natural Goods Companylla on paljon huipputarjouksia, kannattaa käydä tsekkaamassa. Löydät kaikki tarjoukset täältä. Heidän valikoimassaan on myös paljon muita Labotatoire du Haut-Ségalan ihania öljyjä.
Jos kärsitte kuivasta ihosta, suosittelen kokeilemaan tätä öljyä koko vartalon iholle! 

Onko täällä muita, joiden iho reagoi voimakkaasti kylmään ilmaan?

Luonnollisempi -blogia voitte muuten seurata myös instagramissa @luonnollisempi 🙂


Nauttikaahan talvesta!
-riikka


* mainoslinkki

Lähde: Stiens R., Totuus kosmetiikasta

4 comments

  1. Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi
  2. Reply

  Pistin vuodenvaihteessa tämän ja pari muuta öljyä tilaukseen. Mullakin selvästi iho alkaa viimeistään nyt reagoida pakkasiin ja sisäilman kuivuuteen 🙂

  1. Riikka Erika
  2. Reply

  Tää on kyllä ihanaa kuivan ihon hoidossa! Välillä oikeen ärsyttää miten kuivaksi iho vetää nyt näiden pakkasten vuoksi. Tuli itsekin tilattua muutama muukin ihana öljy, niistä sitten myöhemmin lisää.. 🙂

  1. Niina/ Kuiskauksia -Blogi
  2. Reply

  Olen seuraillut blogiasi instan puolella ja oli mukava löytää se nyt myös näin. Avokado öljyä en ole vielä testannut kuin ravinnossa. Sen sijaan manteli- ja kookosöljyt ovat aktiivisesti käytössä. 🙂 Pakkaset eivät kyllä millään lailla helli ihoa, koko kosteutusarsenaali saa olla käytössä!

  1. Riikka Erika
  2. Reply

  Heippa Niina, mukava kuulla! 🙂 Ehdottomasti kyllä suosittelen avokadoöljyä nimenomaan näillä keleillä, itsekin olen löytänyt sen vasta nyt. Vaikka monet öljyt ovatkin kosteuttavia, tämä on jotenkin "paksumpaa" ja tuntuu siksi toimivan vielä paremmin. Välillä kyllä tuntuu, että nyt lähestulkoon mikään ei tunnu riittävän ylläpitämään ihon kosteustasapainoa, mutta avokadoöljy on toiminut siinä nyt parhaiten ainakin itselläni. Manteli- ja kookosöljy ovat aivan ihania kyllä 🙂

Heräsikö ajatuksia?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*