Kyllästynyt kuivaan ihoon?

glycerin

Luonnollisempi ihonhoito – tämän hetken intohimoni siihen on aivan mieletön. Välillä tuntuu, etten ole juuri koskaan innostunut mistään asiasta aiemmin näin suuresti (paitsi valokuvaamisesta). Joskus mietin, että olisi ihanaa saada joku muukin harrastus. Innostun nykyään lähestulkoon kaikesta luonnollisesta. Rakastan luomua, etenkin luomusuklaata. Vielä enemmän taidan kuitenkin rakastaa luonnonkosmetiikkaa, varsinkin sen ollessa suurimmaksi osaksi luomua.

Blogin puolelle tulee nykyään melko useasti kirjoitettua juuri ihon kosteutuksesta. Ihoni on vaatinut talven aikana aivan mielettömästi huolenpitoa ja huomiota. Enemmän kuin koskaan ennen, syytä siihen en täysin tiedä. Olen mielestäni hoitanut sitä kuitenkin paremmin kuin koskaan aiemmin. Olen pyrkinyt panostamaan ihonhoidossa tuotteisiin, jotka oikeasti kosteuttaisivat ihoani tehokkaasti.

Öljyt ovat aivan mielettömän ihania ihon kosteuttajia, mutta eivät yksinään riitä vaan iho tarvitsee myös tuotteita, jotka sisältävät vettä.  Riittävä veden juonti on myös ehdottoman tärkeää; jos kehomme kuivuu, ei myöskään iholle riitä tarpeeksi kosteutta. Itse olen nykyään pyrkinyt kiinnittämään enemmän huomiota riittävään veden juontiin. Olen myös löytänyt huippu kosteusvoiteen kasvojen iholle, siitä luultavasti seuraavassa postauksessa.

Sekoitan nykyään itse öljyseoksia, jotta öljyjen käyttö olisi helpompaa eikä tarvitse aina kaivaa kaikkia kymmeniä öljypulloja esille. En tiedä miksi en tajunnut tätä ennen! Kaivoin aina iltaisin kaikki öljypulloni esille ja niistä sitten annostelin muutamia tippoja. Nyt käytössä on vain yksi lasipullo, joka sisältää monia ihania, hyödyllisiä öljyjä.

Ainesosat, jotka kykenevät sitomaan vettä itseensä, ovat todella tärkeitä ihomme kosteutuksessa. Öljyseosten joukkoon lisään nykyään glyserolia eli glyseriiniä. Glyseriini kykenee sitomaan itseensä oman painonsa verran vettä! Olettekohan huomanneet, että aika monissa tuotteissa INCI-luettelosta löydätte glyseriinin? Tämäpä siksi, että glyseriinillä on kyky kosteuttaa ihoa älyttömän tehokkaasti.  Perusvoiteissa glyseriiniä käytetään paljon ja se onkin yleisin käytetty humektantti eli kosteutta sitova aine. Glyseriiniä ei kuulemma kannata levittää suoraan iholle ja siksi lisäänkin sitä aina hieman öljyseosten joukkoon. Glyseriinin vaikutuksen ihoon huomaa välittömästi!

glycerin1
editP1054786


Ostin glyseriinin Tukholmasta yhdestä ihanasta kaupasta nimeltä Gryningen. Suosittelen käymään jos joku teistä on menossa Tukholmaan. Olisin voinut muuten ostaa sieltä vaikka mitä! Heillä oli myynnissä ihania Organic Makersin tuotteita. Organic Makersin glyseriiniä voit tilata myös suoraan Organic Makersin nettikaupasta, täältä

Oletteko jo kokeilleet glyseriiniä ihonhoidossa? 🙂

Ihanaa loppuviikoa teille kaikille!

-riikka

Heräsikö ajatuksia?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*