Aurinko – Olen valmiina!

P5279445-2

Kaikki ovat jo varmaankin huomanneet, että kesä on tosiaan jo saapunut ja joku on ehkä jo ehtinyt itsensä polttaa, sillä tuo aurinko tuntuu jo nyt olevan ihan polttavan kuuma. Muistan kun nuorena tyttönä pidin jotenkin hieman hölmönä (olin siis hölmö) aurinkovoiteiden käyttöä ja ihmettelin eivätkö ihmiset halua ruskettua lainkaan. Nykyään ajattelen hieman toisin; olen vaikka vitivalkoinen, mutta itseäni en aio kauniin rusketuksen vuoksi kärventää auringossa. Ei ole millään tavalla terveellistä altistaa ihoa pitkään suoralle auringonvalolle ilman minkäänlaista aurinkosuojaa, sillä melanooma ei tosiaan ole vitsi. 
 
On hyvin yksilöllistä miten ihmisen iho kestää aurinkoa. Jotkut ihmiset palavat todella herkästi eivätkä rusketu juuri lainkaan kun taas toiset ruskettuvat ainoastaan käydessään viemässä roskat ulos. Niin kuin monessa muussakin asiassa, tässäkin pitää kuunnella omaa kehoa. Jos palat yleensä aina auringossa, kaikella maalaisjärjellä ajatellen ihosi ei vain kestä aurinkoa ja sen haitallisia säteitä. Kannattaa myös miettiä, kuinka monesti sitä haluaa itsensä polttaa, sillä jokainen kerta altistaa varmasti enemmän ja enemmän ihosyövälle.
 
Itse rusketun melko helposti, mutta alkukesästä olen hyvin herkkä auringolle ja saatan ensimmäisinä aurinkoisina päivinä helpostikin palaa. Tämä on kuitenkin luonnollista, sillä ihomme ei ole talven ja pimeän aikakauden jälkeen tottunut auringonvaloon. Auringonsäteillä ei tietystikään ole ihollemme ja koko kehollemme pelkästään negatiivisia vaikutuksia, sillä UVB-säteet saa solumme valmistamaan kehollemme tärkeää D-vitamiinia.

Olen todennut, että luonnolliset aurinkosuojatuotteet eivät aiheuta ihossani ärsytystä ja tämän vuoksi suosin niitä. Aiemmin käyttäessäni vielä esimerkiksi apteekin tarjoamia aurinkosuojatuotteita, kärsin ihottumista ja auringossa tuntui siltä, että itse aurinkosuoja aiheuttaa ihossani jotakin epämielyttävää ja luultavasti myös epäterveellistä reaktiota. On pelottava ajatus, että kemialliset UV-suodattimet saattavat muuttua iholla epävakaiksi valon ja ihon omien entsyymien vaikutuksesta ja aiheuttaa allergiaa.

P5279428

Kasvojen iho on yleensä todella herkkä ja siksi mielestäni onkin tärkeää muistaa suojata myös kasvot. Onneksemme nykyään useissa meikeissäkin on pieni suojakerroin ja olenkin huomannut, että usein pelkkä meikkikin riittää suojaamaan kasvojeni ihoa. Kasvojeni iho ruskettuu todella huonosti ja yleensä palankin ennen kuin rusketun. Aiemmin kärsiessäni hyvinkin epäpuhtaasta ihosta, oli minun todella vaikeaa löytää hyvää kasvoille tarkoitettua aurinkosuojaa. Edelleenkään en voi kasvoilleni mitä tahansa voiteita levittää ja saan pelkästä auringostakin ihoärsytystä. On siis täysin myrkkyä iholleni huonot aurinkosuojat höystettynä auringonpaahteella. Saan jo melkein pelkästä ajatuksesta ihottumaa!


Acorelle on kuitenkin kehittänyt kasvoille sopivan aurinkosuojabalmin (SK 30)*, jonka koostumus on aivan mielettömän ihana ja kevyt. Tuote myös imeytyy iholle mielyttävän nopeasti eikä iholle jää sellaista tahmaista tunnetta, jonka monet aurinkosuojat kasvoille jättää. Titaanioksidi sekä karanjaöljy yhdessä suojaavat ihoa haitallisilta UVA- ja UVB-säteiltä. Aurinkosuojabalmi ei sisällä nanohiukkasia, sinkkiä tai kemiallisia filttereitä. Tuotteessa on myös korkea antioksidanttipitoisuus, joten se hoitaa ihoa ja suojaa ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta. Itse pidän erityisesti karanjaöljyn tuoksusta ja olenkin viime kesänä käyttänyt myös Acorellen karanjaöljyä, joka kulkee nykyään nimellä aurinkosuojaöljy (SK 30), kasvoille sekä vartalolle. Sekin toimii hyvin! 

P5279390

 

Tänä vuonna Acorellen pakkaukset uudistuivat ja saivat uuden, mielestäni paremman ilmeen. Nämä uudet tuubit ovat todella näppärän kokoisia ja mahtuvat helposti pienemmänkin laukun pohjalle, varsinkin tämä kasvoille tarkoitettu balmi. Aurinkosuojabalmissa on kätevä pumppu, jonka kanssa on helppo annostella pienempikin määrä tuotetta. Alemmassa kuvassa näätte vielä millainen tuon balmin koostumus on.

P5279395P5279426

Viime vuonna käytössäni oli Acorellen aurinkosuojaspray (SK 30), mutta tänä kesänä halusin päästä kokeilemaan myös vielä voimakkaampaa suojaa, sillä olen lähdössä myös ulkomaille kesän aikana. Nyt siis testissä on aurinkosuojaspray (SK 50)*, jossa on voimakas suojakerroin. Tämä aurinkosuojaspray sopii erinomaisesti lapsille ja herkkäihoisille. Tämä kannattaa ehdottomasti hankkia varsinkin silloin jos tiedät joutuvasi viettämään pidemmän ajan auringossa tai olet esimerkiksi lähdössä ulkomaille. Viime kesänä teimme matkan Portugaliin enkä ollut sitä ennen saanut lainkaan väriä Suomessa. Acorellen aurinkosuojaspray (SK 30) kuitenkin riitti suojaamaan ihoani hyvin auringolta, mutta matkamme ei ollut rantapainotteinen ja suojasin itseni myös osittain oikeanlaisilla vaatteilla. Tänä kesänä lähdemme matkalle, joka saattaa olla enemmän rantapainotteinen, joten haluan suojautua auringolta vieläkin paremmin!
 
Nämä Acorellen aurinkosuojasprayt ovat todella helppoja levittää ja näissäkin koostumus on mukavan kevyt. Kätevän spray-suuttimen avulla levittäminen on helppoa ja nopeaa. Monet ovat joskus pettyneet valitessaan luonnollisen aurinkosuojatuotteen, sillä joskus ne saattavat jättää iholle epämielyttävän valkoisen kerroksen. Acorellen tuotteilla en ole ainakaan itse saanut ihoa jäämään valkoiseksi, sillä nämä levittyvät tasaisesti ja ikäänkuin häviävät iholle. Tuotteet eivät myöskään sisällä nanohiukkasia, sinkkiä tai kemiallisia filttereitä. Titaanioksidi sekä patentoitu kasvipohjainen aktiiviaine yhdessä suojaavat UVA- ja UVB-säteiltä. Olen muuten tuota aurinkosuojaspraytä käyttänyt myös kasvojeni iholle ja sopi sekin melko hyvin eikä iholle ilmaantunut lisää epäpuhtauksia.

P5279382

P5279407

Erityistä kiinnostusta herättää myös Acorellen After Sun –voide*. Olen huomannut, että luonnonkosmetiikasta löytyy todella vähän after sun -tuotteita ja onkin ihanaa, että Acorelle on ottanut tämänkin tarpeen huomioon. Tässä erityisesti after sun -tuotteeksi tarkoitetussa voiteessa on monoiöljyä, joka ravitsee ja kosteuttaa ihoa auringon jälkeen. Tuote sisältää myös piparminttuvettä, jolla puolestaan on ihanan raikastava vaikutus ihoon. Fluidimaisen koostumuksensa vuoksi tuote on todella todella kevyt ja levittyy iholle helposti. Auringosta hiemankin itseensä ottanut iho voi olla hyvinkin herkkä eikä todellakaan nauti tuotteesta, jota joutuu voiman kanssa iholle levittämään. Myös tuoksu on todella todella hyvä! Nyt vaan odottelemaan, että aurinkoisen päivän jälkeen saa ottaa tämän kunnolla käyttöön. 

P5279370

P5279473
Ihon suojaaminen korkealla suojakertoimella on järkevää varsinkin silloin jos iho palaa helposti. On kuitenkin tarpeellista muistaa, ettei korkeinkaan suojakerroin  pysty suojaamaan ihoamme loputtomiin auringolta ja sen haittavaikutuksilta. Tärkeää on myös muistaa, että vähäinen kerros aurinkosuojaa iholla suojaa ihoa huonommin kuin paksumpi kerros. Aurinkovoiteita kannattaa siis lisäillä aika-ajoin eikä auringossa siitäkään huolimatta kannata maata tuntikausia. Aurinkosuojakin voi suojata ihoamme palamiselta vain tietyn aikaa, joten kohtuus kaikessa.
 
UVB-säteet ovat juuri niitä, jotka vaikuttavat ihomme uloimpaan kerrokseen, aiheuttavat palamisen ja tätä kautta myös altistavat ihosyövän syntymiselle. UVA-säteet puolestaan vaikuttavat ihomme vanhenemiseen, veltustumiseen, ryppyjen syntymiseen. Myös UVA-säteily aiheuttaa syöpää.  Molemmilta on siis tärkeää suojata ihonsa.

UVB-säteilyn voimakkuus riippuu auringon korkeudesta, leveysasteesta sekä siitä, olemmeko esimerkiksi meren rannalla tai vuoristossa. Myös pilvien määrä vaikuttaa UVB-säteilyn voimakkuuteen. UVA-säteily on riippumatonta lämpötilasta tai siitä, missä päin maapalloa olemme. UVA-säteilyn voimakkuus on suurinpiirtein sama ympäri maailmaa ja juuri nämä säteet aiheuttavat ihossamme vaurioita syvälle sidekudokseen. (Stiens, 2008). Enpä ole muuten tällaisiin asioihin aiemmin ajatuksiani paljoakaan uhrannut, olisi ehkä kannattanut.

Kemialliset suodattimet eivät heijasta auringon säteitä iholta pois, sillä ne eivät muodosta ihon pinnalle heijastavaa suojakerrosta. Kemiallisten suodattimien teho perustuu reaktioihin iholla ja ihon kanssa. Luonnonkosmetiikassa käytetään ainoastaan fysikaalisia suodattimia, jotka hajottavat auringonsäteitä sekä heijastavat ne pois ihon pinnalta. (Stiens, 2008). 

P5279469


Olettehan muistaneet jo hankkia kesää varten laadukkaat, luonnolliset aurinkosuojatuotteet? Jos ette, kipinkapin hankkimaan! Rakastakaa ihoanne. Ihomme suojelee meitä – muistakaa tekin suojella sitä. 🙂 


 
Hellivää aurinkoa loppuviikkoonne! 
-riikka 
 


*tuote saatu testiin maahantuojalta
Postaus sisältää mainoslinkkejä.


Lähde Stiens, R. 2008. Totuus kosmetiikasta.

5 comments

  1. Anonyymi
  2. Reply

  Saako kysyä että missä työskentelet? 🙂

  1. Riikka Erika
  2. Reply

  Hei anonyymi ? Työpaikkani olkoon yksityisasiani, sillä kaikkea en halua blogin puolella jakaa ?

Heräsikö ajatuksia?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*