Häämeikki + hääkampaus


Häitämme vietettiin 18. päivä kesäkuuta. Päivä oli mielestämme aivan täydellinen, sillä kaikki sujui suunnilleen suunnitelmien mukaan. Nautin aivan suunnattoman kovasti ilmasta hääpäivänämme – aurinko ei paistanut, oli tarpeeksi lämmin ja hieman tihkutti vettä. Luonto oli aivan uskomattoman kaunis, kaikki oli ihanan vihreää ja kesä ihan parhaimmillaan. Kuvat onnistuivat mielestäni todella hyvin, no tietysti siksi, että meillä oli aivan älyttömän lahjakas valokuvaaja, mutta myös siksi, ettei silmiä tarvinnut siristellä, koska aurinko ei juurikaan paistanut.


Ennen hääpäivää jännitin kovasti oman häämeikin tekemistä. Pelkäsin, että oma jännitys olisi jotenkin vaikuttanut siihen, etten olisi saanut meikkiä tehtyä rauhallisin fiiliksin. Toisin kuitenkin kävi. Vaihtaisinko häämeikkini tekijän ammattilaiseen? En todellakaan. Oli mielestäni ihanaa, kun kykenin olemaan varma siitä, että näytän juuri itseltäni ja sain tehdä meikistä juuri sellaisen kuin halusin eikä tarvinnut kenellekään selitellä mitä tahtoisin. Ainoa asia mikä näin jälkeenpäin meikkiä ajatellen harmittaa, on se, että ihoni oli todella stressaantunut. Muutama viikko ennen häitä stressasin todella paljon ja ihoni reagoi todella helposti sellaiseen. Ihossani ei ollut paljoakaan epäpuhtauksia, mutta ihoni kuivui pahasti eikä siihen tuntunut oikeen mikään rasva auttavan. Vasta viikko häiden jälkeen ihoni alkoi palautua ja voi taas hyvin. Mutta tällaisille asioille kun ei mitään mahda.

Hääpäivän aamun vietin vanhempieni luona, jonne kokoonnuimme kaasojen, vanhempieni, isoäidin sekä kummitätini kanssa. Tunnelma koko aamun oli ihanan rauhallinen ja seesteinen, en edes itse panikoinut vaan kykenin pitämään koko ajan yllä “kaikki sujuu hyvin” -ajatusta. Aikataulut ehkä hieman heittivät ja tämän vuoksi tein oman häämeikkini samaan aikaan kun taitava ystäväni taikoi minulle hääkampausta, mutta sekään ei menoa haitannut.

Ainoastaan yksi asia hääpäivässä harmittaa. Nimittäin se, etten ehtinyt ottamaan itse kuvia/videota oman häämeikkini tekemisestä. Toivon kuitenkin, että saatte jotakin ehkä irti näistä seuraavista sepustuksistani.. 🙂


riikkaantti-010-web

Täytyy näin jälkeenpäin sanoa, että olen todella todella tyytyväinen siihen, miten hyvin meikkini kesti koko hääpäivän ajan. Tietysti huulipunaa tuli lisättyä joitakin kertoja, mutta aina peilin edessä käytyäni piti vain todeta, että kaikki on edelleen hyvin.. 😉 Pääasiassa häämeikissäni käytin Zuii Organicin meikkejä ja suosittelen kyllä ihan kaikille, jotka miettivät millaisia meikkejä häämeikissä kannattaisia käyttää. 


Meikkipohja


Mietin pitkään mikä olisi oikea vaihtoehto meikkipohjaa ajatellen; mineraalimeikki vai vaihtoehtoisesti meikkivoide. Halusin kuitenkin hääpäivänä meikkipohjan olevan hieman peittävämpi ja olin muutamaan otteeseen kokeillut tehdä koemeikkiä. Pidän kovasti Zuiin meikkivoiteesta ja päädyinkin käyttämään sitä ohuelti mineraalimeikin alla. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta totesin täten saavani itselleni todella pitkään kestävän meikin.  En oikeastaan koskaan ole ihastunut hirveästi perus puuterin käyttöön, joten mineraalimeikkipuuteri sopi itselleni paremmin meikkivoiteen kiinnitykseen. Pohjustustuotteina käytössäni oli Zuiin CC-voide Mint sekä Zuiin meikinpohjustusvoide. Hieman tummiin silmänalusiini ja pieniin ihon epäpuhtauksiin käytin Bohon peiteainetta, jossa on muuten todella hyvin pigmenttiä.

Pohjustustuotteet levitettyäni koko kasvoille, levitin meikkivoidetta kevyelti kasvoille kostutetun Make-Up Blender meikkisienen kanssa. Zuiin meikkivoide levittyy mielestäni aivan ihanteellisesti juuri tuon meikkisienen kanssa. Korjailtuani vielä näkyviin jääneet epäpuhtaudet sekä tummat silmänaluset Bohon peiteaineen kanssa, levitin koko kasvoille kevyen kerroksen Uoga uogan mineraalimeikkipuuteria, joka luo kauniin, luonnollisen hohteen iholle.


Varjostus + korostus + poskipuna


Pienillä varjostuksilla ja korostuksilla meikistä saa tehtyä juhlavamman ja huolitellumman näköisen. Halusin kuitenkin käyttää niitä melko varovaisella otteella, koska en tee usein juhlameikkiä enkä ole kovin tottunut käyttämään varjotuksia ja korostuksia meikissä. Yleensä itse sijoitan poskiluiden alle varjotukset hieman viistosti, koska sillä on kasvoja kaventava vaikutus. Varjostin kasvoja myös otsalta ja ohimoilta läheltä hiusrajaa sekä vielä leuan molemmilta puolilta, ikäänkuin selkeyttämään leukalinjaa. Varjotuksien tekemiseen käytin Laveran Aurinkopuuteria, sillä siinä on kaksi eri sävyä, joita pystyy käyttämään myös erikseen. Aurinkopuuterin tummempi sävy on hieman mattaisempi ja toimii hyvin myös varjotuksissa.

Halusin korostaa kasvojen korkeimpia kohtia ja siihen käytin Everyday Mineralsin Hohdepuuteria. Ihoni ollessani hääpäivänä hieman huonommassa kunnossa kuin yleensä, halusin tehdä korostukset todella kevyesti. Varsinkin hohdepuuterin käytössä kannattaa tuolloin olla todella varovainen ja voi olla, että mattaisemmat tuotteet olisivat tuolloin parempia korostuksien tekemiseen. Korostin kevyesti otsakolmiota, poskipäiden yläosaa, leuan korkeinta kohtaa eli kärkeä sekä amorin kaarta. Tarkkuutta vaativiin kohtiin, kuten amorin kaaren korostamiseen käytin PuroBIOn valkoista Eye & Lip Lineria, joka sopii täydellisesti juuri huulien korostamiseen. Pidän siitä, että huulten raja on todella selkeä ja yleensä levitänkin huulien ulkoreuniin tuota kynää. Näin huulimeikistä pystyy helposti tekemään siistin ja viimeistellyn.

Poskille sipaisin aivan ihanan heleää persikan sävyistä Zuiin poskipunaa. Tuolla poskipunalla saa iholle todella heleän, luonnollisen hehkun. Tästä on tullut uusi poskipunalempparini. 🙂


riikkaantti-017-web


Kulmat


Kulmien meikkaamiseen käytin häämeikissä Zuiin kulmakynää sekä Laveran sävyttävää kulmakarvageeliä. Näistä on tullut jo oikeastaan osa oman meikkipussini vakiovarustusta, joita en ihan hetkessä ole vaihtamassa muihin tuotteisiin. Aiemmin käyttäessäni esimerkiksi joitakin muita kulmakyniä, huomasin, että päivän aikana väri saattoi jotenkin levitä ja sotkeutua. Zuiin kynällä näin ei tosiaan tapahtu vaan väri pysyy paikallaan koko pitkän päivän. Aivan huipputuote! Eikä ainoa positiivinen puoli ole sen kestävyys vaan kynän erittäin hyvä “viistomainen” muotoilu. Tällä kynällä ei myöskään jää “kynämäisiä” jälkiä vaan jälki on pehmeä ja luonnollinen. Kulmakarvat viimeistelin vielä kulmakarvageelillä, joka antaa vielä väriä jokaiseen kulmakarvaan ja se pitää kulmakarvat paikallaan koko päivän.

riikkaantti-015-web

Silmämeikki


Hääpäivänä tärkeää itselleni oli se, ettei silmämeikkini olisi voimakas. Halusin luonnollisen, kevyen silmämeikin, mutta kuitenkin sellaisen silmämeikin, jossa itselläni olisi “juhlallinen” olo. Mielestäni onnistuin tässä todella hyvin, sillä ainakin oma fiilis oli tässä meikissä hyvä. Käytän nykyään todella harvoin luomivärejä, mutta välillä tietysti tilanteen tullen tykkään meikata silmiäkin hieman vahvemmin.

Häämeikkiini halusin valita lämpimiä sävyjä, joten nähdessäni Zuiin luomiväripaletin Quad sävyssä Fresh, rakastuin välittömästi. Halusin omaan silmämeikkiini juuri kultaista, oranssihtavaa sekä ruskeaa. Tuo luomiväripaletti oli siis juuri oikea valinta ja pigmenttiä luomiväreissä oli häämeikkiin juuri riittävästi. 

Silmämeikin pohjustus on todella tärkeää silloin, kun haluaa meikin kestävän aamusta iltaan saakka. Pohjustustuotteita olen kokeillut joitakin, mutta erityisesti pidän Benecosin luomivärinpohjustusvoiteesta. Siinä on jo itsessään hieman kultaiseen taittava sävy, joten sopi todella hyvin juuri Zuiin luomivärien alle ja se korosti kauniisti luomivärien sävyjä. 

Rajaukseen olen käyttänyt niin arki- kuin juhlameikissäkin Benecosin mustaa silmänrajauskynää. Tuo kynä on todella pehmeä, helposti levittyvä sekä  kestävä. Vielä kestävämmän siitä saa kun levittää hieman tummaa luomiväriä rajauksn päälle. Täten rajauksista saa myös paljon pehmeämmän lopputuloksen eikä rajaus leviä liikkuvalle luomelle päivän mittaan.

Kestosuosikkini Zuiin Maxi Lash oli ehdottoman selvä valinta ripsiväriksi häämeikkiin. Tuon ripsivärin kanssa on itketty, naurettu, hikoiltu ja pyöräilty vesisateessa. Tiesin ripsivärin pysyvän paikallaan koko päivän ajan ja voin kertoa, että liikutuin monen monta kertaa hääpäivän aikana eikä ripsiväri kertaakaan sotannut silmiäni.

riikkaantti-012-web

Huulimeikki

Huulten rajaukseen käytin häämeikissä Benecosin ruskeaa huultenrajauskynää. Olen todennut, että se on hyvä valinta silloin, kun haluaa vain kevyen rajauksen huuliin selkeyttääkseen huulten rajoja. Tämä väri myös sopii hyvin kaikkien huulipunien kanssa, joten tämän kynän kanssa olen pärjännyt jo pitkään. Pohjustin tällä samaisella kynällä huulet ennen huulipunan levittämistä, jotta sain huulimeikistä kestävämmän. Väritin siis huulet kauttaaltaan ensin pelkästään rajauskynällä. Tietysti se hieman tummensi huulimeikkiä, mutta tein pohjustuksen hyvin kevyesti.

Huulipunaksi valikoitui muutama Zuiin puna. Zuiin huulipuna sävyssä Copper oli hääpäiväksi hieman ehkä liian tumma omaan makuuni, joten halusin hieman keventää sävyä Zuiin Sheer Stickillä. Pohjalle siis levitin tuota ihanaa oranssin sävyistä huulipunaa ja päälle oranssihtavaa, kevyempää Sheer Stickiä. Oikean sävyisen, juuri oranssin huulipunan löytäminen oli tärkeää, sillä halusin sen olevan suurinpiirtein samaa sävyä kuin ikioma vanha kuplamme, joka toimi hääpäivänä hääautonamme 😉

riikkaantti-384-web
riikkaantti-028-webHääkampaus


Hääkampauksen loihti siis ihana, taitava ystäväni Susanne. Kampauksessa ehdottoman tärkeää itselleni oli se, että kampaus on siisti, mutta silti rennon boheemi. Mikään tiukka nutturakampaus ei siis ollut kohdallani vaihtoehto. Toivoin myös, että kampauksessa käytettäisiin ainoastaan luonnonkosmetiikkaa ja onnekseni Susanne innostui tästä ajatuksesta.

Kampaus toteutettiin siis kokonaisuudessaan pelkästään Less is Moren tuotteilla, joita löydät Greenlips Beautyn verkkokaupasta sekä puodista täältä Turusta. Kampauksen tekoon Susanne käytti ainoastaan Less is Moren Mascobadogeeliä kiharan alle. Tuo tuote on kyllä edelleen yksi omista ehdottomista lemppareistani, en voisi elää ilman. Toinen ehdoton lempparini on Less is Moren timjamilakka, joka on ensinäkin aivan ihanan tuoksuista ja toiseksi antaa todella voimakasta ja kestävää pitoa. Vain näillä kahdella tuotteella tämä ihana, juuri omannäköiseni kampaus toteutettiin! 
riikkaantti-035-web
riikkaantti-032-web
riikkaantti-041-web
riikkaantti-421-web

Vinkki häämeikin korjailuun

Aivan ehdoton tuote häämeikin pikakorjailuun on Zuii Ultra Foundation -puristepuuteri*. Pakkaus sisältää sekä peilin että levitykseen tarkoitetun “vipan”. Tämä siis kulki koko päivän pienessä käsilaukussani ja sillä sai todella nopeasti freesattua ilmeen ja poistettua kiiltoa iholta. Ehdoton suosikkini ja todella kovasti suosittelen teille kaikille, jotka haluatte hyvän tuotteen meikin korjailuun. Tuote on ihan huippu, sillä se silottaa pieniä juonteita ja epäpuhtauksia iholta. 

riikkaantti-482-web

Erityinen kiitos kuuluu ehdottomasti hää- ja juhlapukuompelimo Pukunin ihanalle ja taitavalle Saara Toivaselle. Suosittelen todella lämpimästi piipahtamaan hänen luonaan jos toiveissa on persoonallinen, hyvin tehty ja ennenkaikkea uniikki hääpuku. Omassa hääpuvussani oleva pitsikaulus on oman isoäitini tekemä ja Saara värjäsi tuon pitsin taidokkaasti sopimaan hääpukuun valitun pitsin kanssa yhteen. En voi sanoa muuta kuin, että olin todella tyytyväinen saamaani ystävälliseen palveluun ja siihen, että Saara todella kuunteli toiveitani tarkasti. Saaran tekemät puvut olivat todella lähellä sitä tyyliä, josta itse pidän. Lopputulos oli mielestäni kaikinpuolin aivan upea ja oma fiilis koko päivän ajan tässä puvussa oli loistava!

Toinen suuri kiitos kuuluu näistä ihanista kuvista super taitavalle Jere Satamolle. Jos haluatte hyvän ja erittäin ammattitaitoisen tyypin kuvaamaan häitänne tai muita elämänne suuria hetkiä, suosittelen!! 🙂 Muutamia kyyneliä on tullut viereteltyä kun näitä kuvia on miehen kanssa katsottu. 

Muutama viikko häiden jälkeen meni melkolailla pimennossa ja ristiriitaisissa tunnelmissa. Jonkinnäköinen luopumisentuska kai oli kyseessä. Nyt on aivan ihanaa muistella tuota ihanaa päivää kuvia ja videoita katsellen. Monta kertaa on häiden jälkeen tullut mietittyä, olisiko jokin asia pitänyt tehdä toisin. Ainakaan meikin suhteen en olisi voinut parempaa valintaa tehdä, luonnonkosmetiikalle huippusuuret propsit kyllä siitä, että meikkien laatu alkaa olemaan jo ihan huikeaa. Luonnonkosmetiikallakin voi siis tehdä todella kestäviä juhlameikkejä ja valinnanvaraa alkaa jo olemaan ihan todella paljon.

riikkaantti-223-web

Onko teillä muilla häämeininkejä menossa? Fiiliksiä saa jakaa!! 🙂

-riikka


* Tuote saatu blogin kautta.
Postaus sisältää mainoslinkkejä.

8 comments

  1. Jenny
  2. Reply

  Olit superkaunis ja ihanan luonnollinen morsian! <3 ja olet yhä, nyt tosin vaimon nimikkeellä 😉

  1. Henna
  2. Reply

  Niin upeita kuvia! Ja upeita on myös häämeikki, kampaus, mekko ja oikeastaan kaikki 🙂

  1. Riikka Lilja-Niemi
  2. Reply

  Kiiiitos! Niin upeita kuvia on kyllä kun on ollut huippu hyvä valokuvaaja niitä ottamassa. Itsekin pidin paljon tuosta kokonaisuudesta. Mukavaa muistella aina myöhemmin tuota päivää. 🙂

  1. Pioni
  2. Reply

  Voih, tämä postaus vie takaisin omiin häihin neljän vuoden taa! Tein myös häämeikkini itse luonnonkosmetiikalla, pääosin Zuiin tuotteilla. Ja vaikka lopulta vähän kiireessä meikin teinkin, ei ole kyllä tarvinnut katua tuota valintaa! Hääkimppusi on aivan ihana, eleettömän upea!

  1. Anonyymi
  2. Reply

  Erittäin onnistunut kokonaisuus, meikki, puku ja tilpehöörit ovat Sinun näköisiäsi.
  Onnea Teille ja rakkaudentäyteistä yhteistä matkaa!
  Sirpa

  1. Riikka Lilja-Niemi
  2. Reply

  Voiii ihanaa! <3 Zuiin tuotteet kyllä sopivat niin hyvin juuri juhlameikin tekemiseen! Rakastan Zuiin tuotteita ja siksi olikin helppo valita niitä häämeikin tekemiseen. Ihanaa, ettet sinäkään katunut päätöstäsi käyttää pelkästään luonnonkosmetiikkaa häämeikissäsi. Hääkimppuni oli kyllä ihanan simppeli ja pelkistetty ja sitä koristi myös itseasiassa sama mummon tekemä pitsi kuin pukuanikin. :')

Heräsikö ajatuksia?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*