ÖLJYT IHONHOIDOSSA 1/5: Mustaherukkaöljy

Ajattelin tehdä teille ensimmäisen postaussarjan blogissani ja aiheeksi päätyi ihonhoidossa vaalimani lempiöljyt. Olen valinnut tähän sarjaan viisi sellaista öljyä, jotka ovat mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ihonhoidossa. Öljyt tulevat olemaan myös sellaisia öljyjä, jotka olen todennut sopivan omalle iholleni hyvin ja ovat siis itselläni käytössä. Näitä kaikkia öljyjä löytyy myös kasvoöljystäni, jonka sekoittelen aina hyvin vapaalla kädellä.
 
Mustaherukat ovat yksiä omia lempparimarjojani, mutta nyt mustaherukkaöljykin on saanut minut rakastumaan. Mustaherukkaöljy on yksi parhaimmista öljyistä ihonhoidossa ja ainakin omalle herkälle, kuivalle iholleni tuo öljy on mitä mainioin. Mustaherukkaöljyn tuoksu on aivan mieletön, nimittäin se tuoksuu aivan kuin tuoreille mustaherukan marjoille. Mustaherukkaöljy on väriltään ehkä hieman kellertävää, mutta melko kirkasta. Öljy sopii kaikille ihotyypeille, myös siis hyvin herkälle iholle. Öljy sisältää ainutlaatuisia rasvahappoja ja näitä rasvahappoja tarvitaan niin sisäisesti kuin ihonhoidossakin. Mustaherukkaöljy sisältää alfalinoleenihappoa (ALA) sekä stearidonihappoa (SDA), jotka ovat Omega-3-rasvahappoja. Öljyssä on myös korkea pitoisuus gammalinoleenihappoa (GLA), joka kuuluu Omega-6-rasvahappoihin. 
Myös iho tarvitsee hyviä rasvahappoja, sillä iho käyttää niitä solukalvojen rakennuspalikoina sekä erilaisten prosessien säätelyssä. GLA:lla sekä SDA:lla on myös tulehduksia estävä vaikutus, joten voisin kuvitella tämän öljyn olevan hyväksi myös silloin, jos iholla esiintyy jonkin verran epäpuhtauksia. Mustaherukkaöljyä kannattaa käyttää ihonhoidossa varsinkin, jos ihosi kärsii kuivuudesta tai ikääntymisen merkeistä, sillä öljyn sisältämät kasvisterolit sekä rasvahapot edistävät solujen uusiutumista ja suojaavat ihoa.

Mustaherukkaöljy on todella tehokasta, joten paljaaltaan en sitä ihonhoidossa käytä. Sekoitan sitä yleensä erilaisten öljyjen kanssa yhteen, joten itsellänikin tuo öljy on kestänyt jo alkuvuodesta saakka. Sopiva sekoitus suhde on esimerkiksi 1/10 mustaherukkaöljyä suhteessa muiden öljyjen määrään. Tällaisten öljyjen kanssa ongelmana lähinnä on mielestäni juuri se, että ne saa käytettyä loppuun ennenkuin parasta ennen päiväys on jo mennyt. Mustaherukkaöljyä voit sekoittaa yhteen esimerkiksi jojoba- tai manteliöljyn kanssa.
Tämän ihanan öljyn löydät täältä ja öljyn alkuperämaa on muuten Suomi. Ja vink vink, EkoPharmalta löytyy muuten myös  Herukka-hoitolinja, jonka tuotteet sisältävät siis juuri mustaherukkaa. Itse en ole tuotteita kokeillut, mutta nähtävästi EkoPharma hyödyntää mustaherukkaa tuotteissaan. Heti alkoi tehdä mieli kokeilla noita tuotteita, mutta valitettavasti nyt pitää käyttää tämän hetken putelit loppuun, mutta tässä voisi olla varteenotettava vaihtoehto seuraavaksi! 


Pysykäähän kuulolla, lemppariöljyistäni tulossa siis pian taas lisää. 🙂
Ihanaa lauantai-iltaa ja viikonloppua kaikille!


-riikka

Lähde: Organic Makers, www.organicmakers.se

Heräsikö ajatuksia?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*