ÖLJYT IHONHOIDOSSA 2/5: Tyrniöljy

Tyrni on todellinen supermarja, niin ravinnossa käytettynä kuin ulkoisesti ihonhoidossakin. Tyrniöljy on todella tehokas ihonhoidossa ja se ravitsee ihoa tehokkaasti. Öljy sisältää runsaasti beetakaroteenia sekä E-vitamiinia. Tämä kuvissa esiintyvä Organic Makersin tyrniöljy on valmistettu käyttämällä koko tyrnimarja siemenet mukaanlukien. Organic Makersin luomu tyrniöljy on huippulaadukasta ja se on peräisin Pohjois-Ruotsista.

Tyrniöljy ehkäisee tulehduksia iholla, edistää solujen uudistumista sekä sisältää runsaasti iholle tärkeitä antioksidantteja. Öljy sisältää runsaasti Omega-6-rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä ihon oman suojan kannalta. Tämä öljy siis sopii todella hyvin juuri kuivalle iholle. Tyrniöljystä saattaa olla myös apua rosacean eli ruusufinnin hoidossa.

Tyrnin hedelmäliha sekä kuori sisältää runsaasti Omega-7-rasvahappoja. Tyrnin siemenet taas sisältävät puolestaan runsaasti Omega-3- sekä Omega-6-rasvahappoja. Tyrnimarjat sisältävät myös jonkin verran Omega-9-rasvahappoja.

Väriltään tyrniöljy on niinkuin sen marjakin; kirkkaan oranssia. Öljy on tuoksultaan todella lähellä sitä, miltä tuore tyrnimarja tuoksuu. Tuoksu on mielestäni hieman hapan, mutta silti melko mieto ja raikas. Tyrniöljyä voi käyttää tipottain suoraan iholle, mutta itse sekoitan tätäkin öljyä yleensä pienen määrän muiden öljyjen kanssa. Tyrniöljyn kanssa voit käyttää esimerkiksi aprikoosinkivi-, argan-, jojoba- ja manteliöljyä.
 
Tyrniöljyä hyödyntäviä tuotemerkkejä
 
Weleda
Benecos
Lavera
EkoPharma
Flow Kosmetiikka
Jos tyrniöljy ihonhoidossa kiinnostaa, kokeilemisen arvoinen voisi Weledan valikoimasta löytyvä tyrni ihoöljy. Tuote sisältää sekä seesamöljyä että tyrniöljyä eteerisillä öljyillä maustettuna. Tässä siis hyvä vaihtoehto, jos haluaa öljyä kokeilla, mutta ei niinkään innostu omien ihoöljyjen sekoittamisesta.  
Meillä pakastin pitää sisällään joka talvi paljon tyrnimarjoja, sillä vanhempieni pihalla kasvaa tyrnipensas, joka on vuosittain aivan täynnä marjoja. Nämä marjat ovat siis ihan superfoodia, joten niitä kannattaa käyttää jos vain niitä helposti saatavilla on! Vaikka ei olisi, niin myös kuivattua tyrniä on saatavilla kaupoissa. Tyrni sisältää runsaasti vitamiineja, erityisesti C-vitamiinia. Vastustuskyvylle tyrni on siis todella hyväksi.

Ruohonjuuresta saa myös Greenfinn’s -merkkistä puhdasta tyrniöljyä, jota voi käyttää niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Ruohonjuuren sivuilla tästä öljystä kerrotaan mm. sitä voitavan käyttää kurkkukivun parantamiseen kurlaamalla öljyä. Onko teistä joku kokeillut tätä? En ole aiemmin kuullut, mutta varmasti kokeilen jos kurkkukipu iskee.   
 
 
Onko teillä joitakin lempparituotteita, jotka sisältävät juuri tyrniöljyä? 
Kertokaahan ihmeessä, jos kokemuksia tyrniöljyn käytöstä löytyy! 🙂
 
-riikka
 
 
Hyödynnettyjä lähteitä:
Organic Makers, www.organicmakers.se 
Ruohonjuuri, www.ruohonjuuri.fi

 

Heräsikö ajatuksia?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*