EDM: Mineraalimeikkirakkautta!

Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Voi kuulkaa, nyt on luvassa kunnon hehkutusta! Olen odottanut pääseväni kertomaan teille omista kokemuksistani näistä aivan ihanista mineraalimeikeistä, nimittäin Everyday Minerals mineraalimeikeistä. Nyt täytyy myöntää, että ainoa kosketukseni näihin meikkeihin on ollut aikaisemmin ainoastaan hohdepuuteri, jota olen käyttänyt aina silloin tällöin. Nyt kuitenkin päätin kokeilla sarjaa siksi, että halusin tutustua kuivalle iholle suunnattuun mineraalimeikkipohjaan, sillä oma kuiva ihoni tuntuu melkolailla ottavansa itseensä siitä, että minä itse satun rakastamaan mineraalimeikkejä. 

Ihoni on jo siis todella pitkään ollut erittäin pintakuiva. Suurin ongelma pintakuivuudessa on ollut se, ettei ihoni nauti kovinkaan paljoa mineraalimeikeistä, sillä ne imevät viimeisetkin kosteuden rippeet iholta itseensä. En ole kuitenkaan osannut vaihtaa meikkivoiteisiin, sillä niiden levittäminen on mielestäni arkikäytössä aivan liian työlästä eikä hyvää tulosta saada nopeasti ja helposti. Ainakaan minä en saa. Olen muutamia kertoja kokeillut pahimman kuivuuden aikaan käyttää myös meikkivoidetta, mutta jotenkin en pidä sen tuomasta naamarimaisesta fiiliksestä laisinkaan. 


Yhtäkkiä muistin, että Everyday Mineralsillahan on kuivalle iholle suunnattu Jojoba-mineraalimeikkipohja. Olen aiemmin kyllä vilkuillut tuotteita ikäänkuin sillä silmällä, mutta jostakin syystä en ole tullut kokeilleeksi. Ja voin nyt kertoa, että tämä oli ehdottomasti rakkautta ensikosketuksella! Jo ensimmäistä kertaa meikatessani tajusin, että mineraalimeikkipohjakin voi saada ihon näyttämään heleältä ja hehkeältä, eikä sen tarvitse tehdä ihosta vieläkin enemmän rutikuivaa ja täten todella harmaan näköistä. Olin rakastunut – välittömästi. Olen jo todella pitkään ollut surullinen siitä, että ihoni on ollut samea sekä hyvin epätasainen eikä sen kuntoon ole pysyvästi auttanut mikään ihonhoitotuote. Hetkellistä apua olen eri tuotteista saanut, mutta nyt olen tajunnut, ettei aiemmat meikkipohjat ole sopinut päivittäiseen käyttööni ja ne ovat ainoastaan pahentanut kuivan ihoni kuntoa. En sano, että tuotteet olisivat olleet huonoja, mutta tämä mineraalimeikkipohja sopii itselleni arkikäyttöön aivan mielettömän hyvin. 


No, olisin tietysti heti tahtonut ostaa kaikki loputkin meikit EDM:n valikoimasta, mutta nyt päätin kuitenkin panostaa meikkipohjan tekemiseen ja hain vielä itselleni meikinpohjustuspuuterin, Mint jojoba korjausvärin sekä ihanan pehmeän kabukin. Meikkaaminen on itselleni kyllä tärkeää ja jokapäiväistä, mutta en tahdo meikkaamiseen kuluvan aikaa kovinkaan paljon varsinkaan arkisin. Helppous on siis itselleni yksi tärkeimmistä asioista ja meikkien korkean laadun merkitys täten myös korostuu.

Meikinpohjustuspuuteri

Meikinpohjustuspuuterin tarkoitus on tasoittaa sekä kirkastaa ihoa ja auttaa meikkipohjaa levittymään iholle tasaisesti; luoda siis täydellinen pohja mineraalimeikkipohjan levittämistä varten. Jos meikistä tahtoo peittävämmän ja kestävämmän, niin suosittelen käyttämään meikinpohjustuspuuteria, mutta välttämätöntä se ei mielestäni ole. Meikinpohjustuspuuteria käytettäessä suosittelen kosteuttamaan ihon todella hyvin ennen sen levittämistä, sillä tuote hieman kuivattaa ihon pintaa tehden siitä mattaisen. Meikinpohjustuspuutereja löytyy useita eri sävyjä, mutta itse valitsin sävyn Yellow, joka taittaa iholta punaista sävyä.
 
Yellow sopii myös erityisen hyvin tummille silmänalusille sekä iholle, jossa esiintyy pinnalla olevia verisuonia. Meikinpohjustuspuuteri on todella todella hienojakoista ja täten levittyy iholle todella kevyesti ja helposti. Mineraalimeikki levittyy mattaiselle pinnalle helposti ja tasaisesti.

Korjausväri

Meikinpohjustuspuuteri taittaa iholta mukavasti punaista sävyä, mutta omiin tarpeisiini ei kuitenkaan riittävästi yksistään. Korjausvärejä Everyday Mineralsilta löytyy useita, mutta itselleni Mint jojoba oli oikea valinta, sillä tuotteella saa todella tehokkaasti korjattua ihovirheitä, kuten esimerkiksi näppyjä ja pinnallisia verisuonia.  Erilaisia voidemaisia peiteaineita saa käyttää iholle turhankin paljon, ennenkuin punainen sävy ihovirheistä saadaan peitettyä. Tämä tuote on siis aivan täydellinen “peittämään” punaisuutta niin, että iho siltikin hengittää ja meikki on edelleen kevyt. Itse käytän korjausväriä meikinpohjustuspuuterin levittämisen jälkeen. Jos en pohjusta ihoa ennen mineraalimeikkipohjan levittämistä, korjailen kuitenkin tällä pienet ihovirheet ennen pohjan tekoa. Tämä on siis oikeasti aivan mieletön, sillä tuote sisältää runsaasti pigmenttiä ja muutamassa sekunnissa ihon punakkuus on poissa. Täydellistä.  

Jojoba meikkipohja

Sitten päästään tähän tuotteeseen, joka on saanut ihoni suorastaan heräämään uudelleen eloon. Everyday Mineralsilla on kolme erilaista meikkipohjaa; Jojoba meikkipohja on tarkoitettu kuivalle iholle, Matte meikkipohja rasvaiselle iholle ja Semi-matte meikkipohja sekaiholle. Oma valintani oli siis selkeä, sillä ihoni on nykyään enemmänkin kuiva kuin rasvainen (kuten joskus kuvittelin). Jojoba meikkipohja sopii myös herkälle sekä ikääntyvälle iholle. Itselleni sävy 1W Golden Ivory oli täysin nappivalinta; sävy nimittäin sulautuu iholleni täydellisesti. 
 
Suurin muutos ihoni kunnossa on ehdottomasti minua vaivannut ihon pintakuivuus, joka on välillä ollut lähes raivostuttavaa. Välillä on tuntunut siltä, että ihossani on niin paksu kuiva kerros, ettei mitkäät ihonhoitotuotteet pääse imeytymään kunnolla ihoni syvempiin kerroksiin. Olen kyllä koittanut kuoria ihoani ja se on jonkin verran auttanut, mutta silti olen kokenut mineraalimeikkien pahentavan ihon pintakuivuutta. Mineraalimeikit ovat kuitenkin ainoita, jotka eivät itsessään aiheuta minulle näppylöitä tai finnejä, joten en ole halunnut niistä luopua. Toiseksi tietysti se helppous, josta aiemminkin kirjoitin. Olen oikeasti käyttänyt tuotetta reilu viikon ja ihon pintakuivuus on vähentynyt huomattavasti, ihoni hehkuu sekä ihon epäpuhtaudet, mustapäät ja komedot ovat vähentyneet huomattavasti. Ihoni harmaus on poissa ja kasvoni näyttävät terveiltä ja mielestäni jopa selkeästi nuoremmilta. Kuivuus kun mielestäni vanhentaa ja saa näyttämään tunkkaiselta.  Otsassani on juonteita, jotka pahenevat entisestään kuivuuden vuoksi ja nyt ne ovat lähestulkoon siedettävät. 
 
Jojoba meikkipohja sisältää micaa, joka saa ihon hehkumaan. Mica on siis luonnonmineraali, joka kimaltelee meikeissä. Jojoba tekee tästä meikkipohjasta kosteuttavan ja auttaa meikkiä levittymään iholle helposti. Jojoba meikkipohjalla saa luotua todella kevyen, mutta myös peittävämmän meikkipohjan kerrostamalla tuotetta. Peittävämpää meikkipohjaa tavoitellessa kannattaakin levittää iholle useampi ohut meikkikerros, sillä näin meikistä tulee raikkaampi ja tasaisempi. 
 
Tämä tuote on siis aivan huippu! Voisin vain kehua tätä tuotetta, sillä tuntuu, että olen saanut oman ihoni ikäänkuin takaisin. Nukkumaan mennessäni voin iltaisin katsella hyvillä mielin peiliin, sillä ihoni näyttää melko hyvältä ilman meikkiäkin. Nyt on siis kulunut vasta noin viikko tämän käyttöä, joten mielenkiinnolla odotan millainen ihoni on esimerkiksi kuukauden kuluttua!

Hohdepuuteri

 
Hohdepuuteria voi käyttää usealla eri tavalla. Sillä saa tehtyä helposti korostuksia, sitä voi käyttää sellaisenaan esimerkiksi kesällä tuomaan iholle kevyttä, raikasta hehkua tai voit levittää sitä myös kasvoille meikkipohjan päälle.  Välillä olen käyttänyt hohdepuuteria myös luomivärinä, varsinkin kesällä tuote toimii siihenkin hyvin. Itselläni on hohdepuuteri sävyssä Polished all over, joka neutraalin beigen sävyinen ja sopii useimmille. Tämä hohdepuuteri ei mielestäni ole liian kimalteleva, sillä liika on mielestäni liikaa. Tietysti tuotetta kerrostamalla saa kimaltelevuutta lisättyä. 

Long Handled Kabuki

Olen aiemmin käyttänyt Ecotoolsin muutamaa erilaista sivellintä meikkipohjan levittämiseen, mutta nyt hakusessa oli pehmeämpi sekä pyöreämpi kärkinen kabuki. Halusin löytää sellaisen kabukin, jolla on helppo tehdä myös hieman kevympää meikkipohjaa, sillä mitä tiiviimpi kabuki on, sen peittävämmän pohjan sillä mielestäni saa aikaiseksi. Tällä Long Handled kabuki on siis ihanteellista tehdä kevyt meikkipohja. Kerrostamalla saa tietysti tälläkin muutamalla kerroksella peittävämmän lopputuloksen. Kabuki on aivan mielettömän pehmeä, joten herkkäkin iho nauttii varmasti tästä! Everyday Mineralsilla on myös valikoimassa Flat top -sivellin, jossa on litteä ja tiiviimpi kärki kuin tuossa Long Handled -kabukissa. Tällä siveltimellä saa paremmin tehtyä peittävämmän pohjan.

 

Minkälaisia kokemuksia teillä on Everyday Mineralsin meikeistä? Mielelläni kuulisin lisää teiltäkin omista lemppareistanne, itselläni kun kokemus näistä on vielä niin vähäistä! 🙂 
 
 
Aurinkoa viikkoonne!
 
// riikka

 

2 comments

  1. Anonyymi
  2. Reply

  Blogisi on ihana! Olen itsekin ollut tosi tyytyväinen EDM-pohjaan. Tämän postauksen innoittamana aion mennä tänään hankkimaan Mint Jojoba-värin sekä tuon kabukin. Minulla on käytössä Flat top-sivellin, mutta haluan pestä sen usein ja kuivumisen ajaksi tarvitsen toisen 😉

  1. Riikka Lilja-Niemi
  2. Reply

  Kiitos kovasti! 🙂 EDM-meikkipohjasta on kyllä tullut ihan oma lempparini. Välillä voisin toivoa hieman peittävämpää lopputulosta, mutta kerrostamalla saa tälläkin pohjalla peittävämmän lopputuloksen! 😉 Pitäisi ehkä tosiaan hankkia tuo Flat top-sivellin, niin pohjan saisi levitettyä ns "tiiviimmin". Mitäs pidit tuosta Mint korjausväristä ja kabukista?? 🙂

Heräsikö ajatuksia?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*