Kuivan ihon suosikit juuri nyt

Postaus sisältää mainoslinkkejä. 
 

P2050172

Joskus tuntuu, että oman ihon tarpeita on todella vaikea kuunnella ja tunnistaa. Olen aiemminkin käyttänyt iholleni pääasiassa viime vuosina vain puhdistusmaitoa tai -öljyä. Olen kuitenkin aina aika ajoin koittanut vältellä kasvojeni pesua vedellä, mutta näkökulmani asiaan on hieman muuttunut. Vesipesu on kuitenkin aina tuntunut siltä parhaalta vaihtoehdolta – jotenkin rakastan sitä puhdasta fiilistä, jonka siitä saa. Pyrin kuitenkin usean kuukauden ajan välttämättään vettä, kunnes viime vuoden lokakuussa I love me -messuilla törmäsin Mia Höytöön ja vaihdoin hänen kanssaan muutaman sanan todella kuivasta ihostani ja hänen ihanan tyylikkäistä tuotteistaan. Hän kehotti minua kokeilemaan tätä Mia Höytö Sievä puhdistusvoidetta ja pesemään tuotteen iholta nimenomaan vedellä. Ja sehän todella toimi!
 
Tämä oli juuri se tuote, jota ihoni on jo kauan kaivannut! Rakastan sitä, miten tämä puhdistusvoide on nimenomaan puhdistusvoide, ei pelkkä puhdistusmaito. Tuo voide nimittäin kuvaa sanallisesti erittäin hyvin tämän tuotteen koostumusta. Tämä tuntuu iholla kuin kosteusvoiteelta, joka vie mennessään iholta kaiken meikin ja epäpuhtaudet, mutta niiiin hellävaraisesti! Huuhtelen tuotteen iholta aina vedellä ja siltikin iho jää aina aivan silkin pehmeäksi eikä meikistä ole enää jälkeäkään. Olen aiemmin muita maitomaisia puhdistustuotteita käyttäessäni joutunut pesemään kasvot useampaan otteeseen, jotta olen saanut kaiken meikin puhdistettua. Tämä tuote oikeasti pitää lupauksensa, sillä tällä ihon saa oikeasti täysin puhtaaksi meikistä ja epäpuhtauksista! Ja tällä lähtee täydellisesti myös silmämeikki – ilman minkäänlaisia kirvelyä tai epämielyttävää tunnetta. Yksi tuotteen parhaimmista puolista on myös sen riittävyys. Vain pikkusormen pään kokoinen määrä riittää koko kasvojen pesuun ja itselläni on edelleen käytössä pullo, jonka ostin lokakuun loppupuolella. Käytin sitä aluksi ehkä jopa liikaa, kun en ymmärtänyt miten pienellä määrälläkin pärjää. 

P2050168

Sitten tuo kuvissa esiintyvä toinen ihanuus – Naturativin Rauhoittava kasvovesi. Tuo rauhoittava kuvaa niin hyvin juuri sitä, millainen tämä kasvovesi on. Tuote sisältää ruusu-, rosmariini- sekä laventelivettä, jotka kaikki rauhoittavat ihoa sekä tasapainottavat sitä. Niinkuin kasvoveden tarkoitus onkin – tämä tuote palauttaa iholle sen luonnollisen pH-tasapainon. Kasvovesi sisältää myös merisauniota, joka puolestaan vähentää ihon punoitusta sekä ärsytystä. Rosmariinivesi puolestaan vähentää myös mahdollista tulehdusta iholla. Itselläni on melko herkästi punoittava iho, varsinkin heti kasvojen pesun jälkeen. Tätä tuotetta käyttäessäni säännöllisesti, olen huomannut, että punoitus iholla on pikkuhiljaa alkanut vähentymään. 
 
Vaikka oma ihoni onkin viime aikoina ollut aivan rutikuiva ja pintakuivuus on välillä vaivannut todella kovin, on ihollani kuitenkin aika ajoin myös pieniä epäpuhtauksia. En väitä, että pelkästään tämä kasvovesi on niitä vähentänyt, mutta yhdessä tuon puhdistusvoiteen kanssa nämä ovat tehneet kyllä ihmeitä iholleni – niin kuivuuden kuin epäpuhtauksienkin suhteen. Rakastan näitä kahta tuotetta yhdessä! Ja niin rakastaa herkkä ihonikin, sillä se on rauhallisempi kuin pitkiin aikoihin.

DSC_2687

Muutama viikko sitten tilasimme mieheni kanssa Ellokselta muutamia sisustusjuttuja kotiin.  Löysin tietysti tieni kosmetiikkaosastolle ja silloin sattui olemaan alennuksessa myös kivasti luonnonkosmetiikkaa. Tämä Sasco -tuotesarja on itselleni täysin uusi tuttavuus, sillä törmäsin siihen ensimmäistä kertaa Elloksen sivuilla. Kyseessä on ruotsalainen kosmetiikkasarja, jonka lähes kaikki tuotteet ovat Ecosertifioitu. Tuotteissa hyödynnetään Aloe Veraa, joka sisältää paljon erilaisia vitamiineja sekä kivennäisaineita ja entsyymejä. Aloe Vera rauhoittaa, suojaa sekä kosteuttaa ihoa. 
 
Tämä herkälle iholle tarkoitettu Sascon Sensitive Day Cream on ehdottomasti  yksi parhaimmista kasvovoiteista, joita olen luonnonkosmetiikan saralta kokeillut. Tämä siis todella ansaitsee kehuja ja paljon! Ensinäkin voide on aivan ihanan paksua, mutta ei siltikään jätä ihoa tahmeaksi ja imeytyy mielestäni todella nopeasti iholle. Tuote on hajustamaton enkä ainakaan itse (herkkänenäisenä) haista sen tuoksuvan juuri miltään. Tuotteeseen on siis valittu juuri sellaisia raaka-aineita, jotka eivät myöskään itsessään tuoksu voimakkaalle. Tuote kosteuttaa ihoa aivan äärimmäisen hyvin. Tuote sisältää Aloe Veran lisäksi E-vitamiinia, auringonkukka-, soija- sekä rapsiöljyjä. En tiedä olenko kulkenut silmät kiinni, mutta en ainakaan muistaakseni ole kovinkaan monen tuotteen INCI:ssä nähnyt tuota soijaöljyä (Glycine Soja Oil). Soijaöljyn sanotaan sisältävän runsaasti arvokkaita rasvahappoja sekä antioksidantteja. Soijaöljy ehkäisee ihon ikääntymistä sekä parantaa ihon pintarakennetta ja kirkastaa ihon väriä. Ei siis ihme, että yhdessä tuon puhdistusvoiteen sekä kasvoveden kanssa ihoni näyttää paljon kirkkaammalta kuin ennen. Yksi suuri syy on varmasti myös meikkipohjan vaihto EDM-mineraalimeikkipohjaan, josta kerroinkin viimeisessä postauksessa täällä.
 
Nyt käydessäni Elloksen sivuilla en enää valitettavasti löytänyt tätä Sensitive Day Creamia heidän valikoimastaan, ilmeisesti alennuksessa oli juurikin valikoimasta poistuvia tuotteita. Googlettelin melko pitkään mistä tätä tuotetta saisi ja tuotetta voi ostaa ainakin täältä
 
 

DSC_2690

Oletteko te löytäneet hyviä ihonhoitotuotteita pintakuivalle tai kuivalle iholle?
Entä onko teillä muilla kokemuksia tästä Sasco -tuotesarjasta?
 
// riikka

Heräsikö ajatuksia?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*