YA Naturae – Ecocertifioitua apteekkikosmetiikkaa

Hei kaikki! Blogini on kokenut valitettavasti lähiaikoina todella rankalla kädellä laiminlyöntiä, sillä olen keskittynyt päivätyöni lisäksi toiseen työhöni – nimittäin valokuvaukseen. Nämä viime kuukaudet ovat olleet aivan äärettömän kiireisiä, mikä tietysti on pelkästään ihana ja hieno asia, mutta olen joutunut toteamaan, etten pystykään tekemään kaikkea, mitä olisin halunnut. Mikä parasta, olen saanut tehdä juuri sitä mitä rakastan, mutta uusien asioiden opettelu on vienyt todella paljon aikaa. Tämä kaikki on muuten suoraan vaikuttanut ihoni kuntoon, nimittäin jo pitkään todella hyvin voinut ihoni on jotenkin aivan täysin sekaisin. Ihoni reagoi näköjään stressiin ja kiireeseen (mahdollisesti myös laiminlyötyyn ruokavalioon) todella herkästi ja ihon paraneminen kestää taas varmasti todella pitkään.

Tässä kaikessa kiireessä olen täysin unohtanut kertoa teille täällä blogin puolella, miten kovasti olen ihastunut Yliopiston apteekin omaan ecocertifioituun  YA Naturae -tuotesarjaan.  Mikä hienointa – tämä tuotesarja on kehitetty ja valmistettu Suomessa. Tuotteet ovat myös mielestäni huokean hintaisia ja niiden hintalaatusuhde on loistava.

Muutamien vuosien aikana olen huomannut, että sellaiset voiteet, jotka muistuttavat koostumukseltaan apteekin perusvoiteiden koostumusta, tuoksua ja tuntua iholla, sen paremmin ne kasvojeni herkälle iholle sopivat. Älkää siis ottako tätä väärin, apteekin perusvoiteet eivät kuitenkaan sovi iholleni millään tasolla, niinkuin ei mitkään muutkaan synteettiset tuotteet.

Juuri tällä hetkellä nämä YA Naturaen tuotteet ovat olleet vähemmällä käytöllä, sillä ihoni on luopunut kesän ajaksi yltiömäisestä kuivuudestaan ja kaipaa nyt lähinnä tipan hyviä öljyjä ja juuri tällä vaikeimmalla hetkellä on ollut vaikeaa löytää minkäänlaista voidetta, joka ei vaan entisestään pahenna tilannetta. Nyt en ole siis ihan varma, toivoisinko jo ihoni kuivuvan, jotta saisin taas käyttää voiteita rauhassa ja epäpuhtaudet vähentyisivät. Ihoni ei siis voi hyvin, mutta mitä vähemmän sitä tällä hetkellä hoidan, sen paremmin se olosuhteisiin nähden voi. Ehkä me joskus vielä löydetään toisemme täydellisesti. Tämän YA Naturae -tuotesarjan kuivalle iholle tarkoitetut tuotteet tulevat siis varmasti olemaan taas kovalla käytöllä heti, kun ilmat alkavat viiletä ja ilma kuivua.

YA Naturaen kuivalle iholle tarkoitettu puolukka -päivävoide on siis aivan ihana! Tuote tuoksuu miedosti puolukalle ja sen koostumus on täydellinen. Tuote ikäänkuin sulaa iholle ja saa ihon pinnan tuntumaan todella kosteutetulta ja tasaisemmalta. Tämä on siis aivan täydellinen voide valmistelemaan iho meikkipohjaa varten. Käyttäessäni pääasiassa mineraalimeikkejä, minulle erittäin tärkeä tekijä kasvovoiteissa on juuri niiden nopea imeytyminen sekä se, ettei niistä jää iholle turhan tahmaista tuntua. Tämän voiteen levittäessä iholle voin meikata lähestulkoon välittömästi. Puolukka päivävoide sisältää mustaherukansiemen- ja ruusunmarjaöljyjä, jotka lisäävät ihon kimmoisuutta ja pehmeyttä. Tuote sisältää myös sheavoita, hyaluronihappoa sekä manteliöljyä – kaikki nämä ovat täydellisiä juuri kuivan ihon hoidossa, sillä ne pitävät ihon kosteutettuna.

Kuivalle iholle tarkoitetussa kaura & manteli -yövoiteessa on selkeästi paksumpi koostumus kuin päivävoiteessa. Tämä yövoide on ollut käytössäni keväällä, kun ihoni kärsi kovimmasta kuivuudesta ja mitä paksumpi voide, sitä paremmin se iholleni sopi. Sheavoi, hyaluronihappo, puolukan- ja auringonkukansiemenöljy tehokosteuttavat ja suojaavat ihoa yöllä. Tuotteen kaura- ja koivunmahlauutteet auttavat ihoa uusiutumaan, mutta myös rauhoittavat herkkää ihoa.

YA Naturaen mustaselja -silmänympärysvoide on yksi täydellisimmistä kokeilemistani silmänympärysvoiteista varsinkin silloin kun silmänympärysiho kaipaa freesausta. Tämä tuote siis todella vähentää silmänalusten turvotusta ja kirkastaa ihon sävyä. Tuote sisältää koivunmahlauutetta, ruusunmarja- ja mustaherukansiemenöljyä, jotka kaikki kosteuttavat ihoa ja auttavat ihoa uudistumaan. Silmieni iho on hyvin herkkä ja silmäni reagoivat todella helposti niille sopimattomiin tuotteisiin. Tämä voide on kuitenkin ollut käytössäni jo kuukausia ilman minkäänlaisia ongelmia.

Muita YA Naturae -tuotesarjaan rakastuneita? Näitä kannattaa ehdottomasti testata, jos hakusessa sellainen simppeli tuotesarja, jossa on miedot tuoksut, huokea hinta sekä riittoisat tuotteet.

// riikka

Heräsikö ajatuksia?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*