Harmonia tuotelinja Lumenelta

Lumene Harmonia

Lumenen uusi tuotelinja Harmonia sai minut kiinnostumaan heti, kun näin tuotteiden ulkoasun. Tuosta ulkoasusta välittyi heti sellainen hieman luonnollisempi -lookki ja ajatuksissani kävi samantien, että oliko nyt mahdollista, että jopa Lumene tarjoaisi asiakkailleen edes hieman luonnollisemman vaihtoehdon. Olen joskus nuorempana ollut kovakin Lumene-kuluttaja, mutta sittemmin siirtyessäni luonnonkosmetiikkaan, ei Lumenen käyttö itselle ole ollut edes vaihtoehto. Tietyllä tavalla olen koko ajan harmitellut, ettei Lumenella ole tarjolla luonnonkosmetiikkaa. No, mutta nyt tutustuessani näihin tuotteisiin, voin vain todeta että onneksi suunta on aivan oikea!

Tuotesarjassa erityisesti huomioni kiinnitti myös erittäin kaunis video, josta välittyi sellaista tietynlaista aitoutta, puhtautta ja kauneutta. Jotakin sellaista, mitä Lumenella ei mielestäni aiemmin ole nähty. Mielestäni videoonkin oli hyvin saatu tallennettua se, mitä sillä varmasti yritettiinkin välittää katsojalle – oikeasti todella luonnollinen kosmetiikkasarja Lumenelta.

Syy miksi olen kaivannut luonnonkosmetiikkaa myös Lumenelta, on suoraan sanoen se, että Lumenella on Suomessa hyvinkin keskeinen asema ja Lumene on tunnettu myös maailmalla. Olisi mielestäni erittäin hienoa, että myös Lumene toisi kuluttajille mahdollisuuden valita Lumene, vaikka olisikin vannoutunut luonnonkosmetiikan käyttäjä. Täten päästäisiin varmastikin myös siihen, että vannoutuneet synteettisen kosmetiikan käyttäjät sekä he, jotka eivät edes halua taikka uskalla antaa mahdollisuutta luonnonkosmetiikalle, voisivat helpommin lähestyä luonnonkosmetiikkaa Lumenen logolla varustettuna. Tapaan edelleenkin usein ihmisiä, jotka eivät edes voi kuvitella, että luonnonkosmetiikka voisi toimia tai olla jopa moninkertaisesti parempaa kuin synteettiset vaihtoehdot. Moni kokee edelleen luonnonkosmetiikan sellaiseksi, että onhan sen oltava jotenkin hieman hippiä. Jos tiedätte mitä tarkoitan.

Lumenen Harmonia -tuotesarjasta erityisen mielenkiintoisen tekee sen sisältämät raaka-aineet. Lumene ei ole pitkiin aikoihin enää itseäni kiinnostanut, juurikin siksi, että en näe nykyään syytä siihen, miksi haluaisin valita synteettistä luonnonkosmetiikan sijaan. Nyt suunta on kuitenkin erittäin positiivinen. Nämä kokeilemani Harmonia tuotteet ovat nimittäin 97-98% luonnollisia.  Harmonia tuotteiden kolme mielenkiintoista raaka-ainetta ovat pakurikääpä, turve sekä lähdevesi.

P A K U R I K Ä Ä P Ä 

Lumenen Harmonia tuotteet sisältävät Pohjoista pakurikääpää, joka kerätään suomalaisista koivumetsistä, pääasiassa Lapista. Erityisesti tuo pakurikääpä sai minut kiinnostumaan näistä Harmonia -tuotteista – pakurikääpähän on tunnetusti todella antioksidantti-, vitamiini- ja mineraalipitoinen. En ole aiemmin ajatellut, miten tehokas se voisi olla myös ihonhoidossa. Pakurilla on kuitenkin todella hyvä vaikutus myös ihoon, nimittäin se rauhoittaa sekä vähentää ihon punoitusta. Pakuri sisältää paljon magnesiumia sekä kalsiumia, jotka vahvistavat ja rauhoittavat ihoa. Korkean antioksidanttipitoisuutensa vuoksi pakuri myös suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja ilmansaasteiden vaikutuksilta.

T U R V E 

Turve imee iholta epäpuhtauksia, stimuloi kasvojen ihon aineenvaihduntaa sekä toimii voimakkaana antioksidanttina suojaten ihoa. Turve sisältää sinkkiä, joka on tunnetusti hyväksi varsinkin epäpuhtaalle iholle, sillä se rauhoittaa tulehduksia iholla. Kupari ja magnesium myös rauhoittavat ihoa ja saavat ihon näyttämään kuulaalta ja terveeltä.

L Ä H D E V E S I

Lähdeveden pH-arvo on lähellä ihon luontaista pH-arvoa, joten se sopii hyvin kosteuttamaan ihoa. Lumenen käyttämä lähdevesi on peräisin Suomen Lapista ja lähdevesi on suodattunut hiekka- ja sorakerrosten läpi.

H A R M O N I A    T U R V E N A A M I O

Lumenen turvenaamio on ehkäpä yksi parhaimmista kokeilemistani naamioista. Saunomisen yhteydessä olen levittänyt tätä paksun kerroksen kasvojen ja kaulan iholle ja ai että mitenkä onkaan iholla puhdistunut olo tämän jälkeen. Naamio tekee ihosta selkeästi kirkkaamman, kuulaamman sekä terveemmän näköisen. Naamion koostumus on paksu ja se sisältää karkeita hiukkasia. Tämä tuote todella syväpuhdistaa ihoa, puhdistaa tukkeutuneita ihohuokosia sekä tasapainottaa ihoa. Olen nyt tainnut käyttää naamiota kaksi kertaa ja tuon vaikutuksen ihan oikeasti näkee ja tuntee heti käytön jälkeen. Tämä tulee varmastikin olemaan tuote, jota säännöllisesti käytän ja aion varmasti ostaa uuden kun tämä loppuu. Tukkeutuneet ihohuokoset kun ovat tällä hetkellä oman ihoni ongelma (kiitos komedoaknen), joten kerron teille myöhemmin miten tämä on pitkässä juoksussa vaikuttanut ihoni kuntoon. Turvenaamion raaka-aineista 98% on luonnollisia.

H A R M O N I A   S E E R U M I 

Erityistä mielenkiintoa herätti tämä Harmonia seerumi, sillä pakurikääpä seerumissa kuulostaa erittäin lupaavalta. Seerumi sisältää pakurikääpää sekä lähdevettä, jotka sisältävät puolestaan tärkeitä ravintoaineita ja auttavat palauttamaan ihon kosteuden. Seerumi on koostumukseltaan todella riittoisaa ja se levittyy ihanasti iholle. Tuoksu on ihanan “metsäinen”, mutta silti kovin mieto. Seerumia olen käyttänyt ainoastaan kolmena iltana, mutta jopa mieheni sanoi tänään, että ihan kuin ihoni olisi tasaisemman värinen. Pakurin luvataan vähentävän ihon punoitusta, joten ehkäpä tässä on selkeä merkki siitä, että pakuri tekee tehtävänsä. Harmonia seerumi on 98% luonnollinen.

H A R M O N I A    V A R T A L O V O I D E 

Harmonia vartalovoiteesta ensimmäinen fiilis oli se, että levittyypä tämä ihanasti iholle. Toiseksi ihanin juttu oli se, että se vieläpä imeytyi todella hyvin. Kolmanneksi – iholle jäi aivan samettisen ihana tunne. Harmonia vartalovoide puolestaan on 97% luonnollinen.

Tuotteiden ulkoasussa Lumene on onnistunut aivan täydellisesti. Ihanan luonnollinen, luonnonläheinen, hempeä, mutta samalla kuitenkin tyylikäs ulkoasu. Nämä ovat taas yksiä sellaisia tuotteita, joita on ihana pitää esillä. Väritys on ihan täydellinen ja  ulkoasu ylipäätään mielestäni kertoo myös kuluttajalle suoraan sen, että nyt ollaan luonnollisemman vaihtoehdon äärellä.

Sitten se tärkein. On mielestäni aivan äärimmäisen hienoa, miten niin iso ja vaikuttava kosmetiikkabrändi kuin Lumene, on ottanut askeleen lähemmäs luonnonkosmetiikkaa. Itselleni tärkeintä kosmetiikan valinnassa on se, että käytetään luonnollisia raaka-aineita ja että vältellään niitä pahimpia kemikaaleja kuten erilaisia säilöntäaineita. Vieläkin mahtavampaa olisi se, että Harmonia tuotelinja olisi 100% luonnollinen, mutta mielestäni tässä kohtaa tärkeintä on se, että suunta on todellakin oikea. Itselleni tärkeintä kosmetiikassa on se, että tuotteet sisältävät mahdollisimman paljon ainesosia, jotka ovat peräisin luonnosta – mielellään tietysti 100 prosenttisesti. Toinen asia, joka merkkaa itselleni paljon, on se, ettei tuotteissa olisi suuria pahiksia esimerkiksi säilöntäaineiden osalta. Tuotteet sisältävät esimerkiksi fenoksietanolia, joka on säilöntäaine, mutta ei ymmärtämäni mukaan ihan sieltä pahimmasta päästä – esimerkiksi Soil Association hyväksyy sen käytön. Olivia Klein -tuotteet sisältävät myös tuota fenoksietanolia, mutta voin sanoa, että nuo OK:n tuotteet sopivat iholleni niin hyvin, että en ole kokenut tuon fenoksietanolin olevan itselleni suuri ongelma enkä aio ehkä tässä kohtaa tuota ainesosaa vältellä.

Voi miten kovin toivonkaan, että Lumene kehittäisi joskus myös sertifioidun luonnonkosmetiikka tuotelinjan. Olen varma, että ne herättäisivät suuresti kiinnostusta ja sitä kautta myös mahdollisesti synteettisen kosmetiikan käyttäjä voisi helpommin kiinnostua luonnonkosmetiikasta. Olen aivan vakuuttunut siitä, että jos niinkin iso kosmetiikkabrändi kuin Lumene, tarjoaisi kuluttajille luonnonkosmetiikkaa, luonnonkosmetiikka voisi ottaa ihan uudenlaiset jalat alleen Suomessa. Joskus olen jopa hieman ärsyyntynyt siitä, miten inspiroivia ja ihania raaka-aineita Lumenen tuotteista löytyy. Lakka, pakurikääpä, männyn kaarna, tupasvilla sekä koivunmahla kuulostavat niiin mielenkiintoiselta kaikki. Ärsyyntynyt olen siis siksi, että olen hyvin kiinnostunut näistä raaka-aineista ihonhoidossa, mutta haluaisin, että nuo raaka-aineet olisivat oikeasti osana luonnonkosmetiikan tuotteita.

Kehitys luonnonkosmetiikassa on kokonaisuudessaan aivan huikeaa. Vielä muutamia vuosia sitten tilanne luonnonkosmetiikan saralla on ollut aivan erilainen ja nykyään luonnonkosmetiikkaa on alkanut valmistamaan myös esimerkiksi H&M, Oriflame, sekä Dermosil. Mitä olette mieltä? Olisiko teidänkin mielestäni hienoa, jos suomalainen Lumene ottaisi myös tämän askeleen ja toisi markkinoille oman sertifioidun luonnonkosmetiikka tuotelinjan? Omasta mielestäni se olisi aivan mielettömän hienoa! Mieletön kehitys on jo käynyt siinä, että luonnonkosmetiikkaa saa nykyään suurista kaupoista kuten Citymarketista sekä Prismoista. Nämä luonnonkosmetiikan tuotteet ovat usein kuitenkin kerätty omaksi hyllykseen ja tuo hylly saattaa monesta näyttää hieman vaikeasti lähestyttävältä. Lumenen tuotteet puolestaan ovat yleensä kovinkin keskeisellä sijainnilla suurissa kaupoissa ja olisi melkoisen hienoa, että niissä hyllyissä olisikin luonnonkosmetiikkaa Lumenen logolla. Hui miten pelkkä ajatuskin asiasta viehättää!

Mites te muut siellä – miltä ajatus sertifioidusta luonnonkosmetiikasta kuulostaisi Lumenen valmistamana?

// riikka

 

 

4 comments

  1. LauraL
  2. Reply

  Itse olen myös kovasti odottanut koska Lumene lähtisi mukaan luonnonkosmetiikan kelkkaan. Innostuin kun kuulin tästä sarjasta ja aion varmasti kokeillakin tuotteita. Näkisin tulevaisuudessa Lumenen valikoimissa enemmänkin luonnonkosmetikkaa, mahdollisuuksia olisi varmasti vaikka mihin.

   1. Riikka
   2. Reply

   Juuri näin! Olisi aivan mahtavaa, jos Lumenelta tulisi myös esimerkiksi meikkejä, jotka olisivat luonnonkosmetiikkaa. Mielestäni on jo todella hienoa, että Lumenelta tuli näinkin luonnollinen tuotelinja, mutta kyllä olisi vielä hienompaa, että sillä olisi vielä sertifiointi. Nyt vaan peukkuja pystyyn, että joskus voimme hyvin mielin valita Lumenea vaikkakin luonnonkosmetiikka olisikin se oma valinta! 🙂

  1. Aikki
  2. Reply

  Blogistille: jätäthän ”juurikin” sanan käyttämättä. Sitä ei edes yleensä tarvita, vaan se on ns täytesana, joka alkaa tekstissä pian ärsyttää. Ymmärrän että blogit eivät ole kaunokirjallisuutta, mutta olisi kuitenkin suotavaa kirjoittaa hyvää yleiskieltä. Tätä juurikin-sanaa lukuunottamatta tekstisi on kyllä kivasti kirjoitettu :))

   1. Riikka
   2. Reply

   Heippa Aikki! Kiitos kommentistasi. En ole huomannut, että käytän tuota sanaa useasti, joten kiitos huomautuksestasi! En välttämättä aina ole erityisen hyvä kirjoittamaan ja on tietysti harmi jos tekstini lukeminen on hankalaa tai jonkin sanan käyttö alkaa ärsyttämään. Mukavaa kuitenkin, että luit tekstini! 🙂

Heräsikö ajatuksia?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*